Ενας πολιτικός απατεώνας

Ενας πολιτικός απατεώνας

Είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πολιτικός απατεώνας; Ο Αλέξης Τσίπρας τοποθετήθηκε επ’ αυτού ρητά. Ακολούθησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος φάνηκε να διαφωνεί µε τον χαρακτηρισµό για λόγους πολιτικού σαβουάρ βιβρ, αλλά αµέσως µετά ανακοίνωσε για τη Ν∆ ότι «το κόµµα που ανήγαγε τη χυδαιότητα στην πολιτική σε επιστήµη, που κατηγορούσε για ψεύτη κάθε πολιτικό της αντίπαλο, που µιλούσε για προδότες και “εθνικά επιζήµια συµφωνία”, που κατέβαινε στα συλλαλητήρια και τώρα ψάχνει εισηγητή, που πολιτεύτηκε µε fake news και λάσπη, που φέρει σχεδόν ακέραια την ευθύνη για την κατάσταση του πολιτικού διαλόγου, δεν δικαιούται να κατηγορεί άλλους για χυδαιότητα ούτε να µιλάει για σοβαρότητα».

∆ηλαδή τι είπε ακριβώς ο πρώην υπουργός Οικονοµικών; Οτι το κόµµα της Ν∆ ανήγαγε τη χυδαιότητα σε πολιτική επιστήµη και, όπως προκύπτει από τα ψέµατα που αναφέρει ότι χρησιµοποίησε στην πολιτική, εξαπάτησε τον κόσµο. Είναι δηλαδή ένα κόµµα χυδαιότητας και εξαπάτησης. Είναι γεµάτο και µε χυδαίους και µε απατεώνες. Και αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αρχηγός τους, είναι επικεφαλής στη χυδαιότητα και την απατεωνιά.

Θεωρώ τη δήλωση του κυρίου Τσακαλώτου πολύ βαριά και προσβλητική, αλλά κυρίως άστοχη και ανώριµη πολιτικά, γιατί τσουβαλιάζει τους πάντες στο κόµµα της Ν∆, αποδίδοντάς τους τέτοια χαρακτηριστικά. ∆εν µπορείς να αποκαλείς ένα κόµµα και συλλήβδην τους ανθρώπους του χυδαίους και απατεώνες επειδή ο αρχηγός του ψεύδεται και επιχειρεί να το µετασχηµατίσει σε µηχανισµό αδιάλειπτου ψέµατος. ∆εν είναι όλοι απατεώνες και δεν κάνουν όσα κάνει ο Μητσοτάκης.

Και αφού αποδώσαµε τα του Καίσαρος (ή του λόρδου) τω Καίσαρι, ας πάµε στον Μητσοτάκη.

Είναι τελικώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης πολιτικός απατεώνας; Λέει συνειδητά ψέµατα, προσβλέπει στην εξαπάτηση ως µορφή πολιτικής και έχει πλήρη γνώση και κυρίως δόλο γι’ αυτό που κάνει; Για να είµαστε ακριβοδίκαιοι, δεν αναφερόµαστε στα συνήθη ψέµατα που συνοδεύουν την πολιτική και επιστρατεύονται για να δικαιώσουν ή να αθωώσουν τον πολιτικό. Μιλάµε για την περίπτωση εκείνη όπου ο πολιτικός (εν προκειµένω ο Μητσοτάκης) κοιτάει την κάµερα και αραδιάζει γεγονότα που δεν είναι γεγονότα και αριθµούς που δεν υπάρχουν χωρίς να ντρέπεται ή να φοβάται την έκθεση.

Στο διάγγελµα της περασµένης Πέµπτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού έθεσε το δίληµµα «lockdown ή προσωπική ευθύνη» (κατά το γνωστό «γράµµατα κερδίζω, κορόνα χάνετε»), µε ανησυχητική άνεση κοίταξε την κάµερα και ανακοίνωσε ότι υπάρχουν χίλιες ΜΕΘ. Λίγες ώρες µετά στο ΦΕΚ δηµοσιεύτηκε κοινή υπουργική απόφαση από την οποία φαίνεται πως δεν υπάρχουν ΜΕΘ γιατί παίρνονται µέτρα για ΝΑ δηµιουργηθούν ΜΕΘ.

Ποιος πρωθυπουργός χώρας λέει τέτοιο ψέµα την ώρα που παίζεται ρώσικη ρουλέτα µε τον θάνατο; Ποιος κοροϊδεύει τον κόσµο όχι µε µια τζούφια πολιτική εξαγγελία, αλλά µε τέτοιο αισχρό επικίνδυνο ψέµα;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέει ψέµατα σε όλη την περίοδο της υγειονοµικής κρίσης. Εµφανίστηκε ως σωτήρας που µε τις επιλογές του µας έσωσε, ενώ απλώς τράβηξε χειρόφρενο στη χώρα. Είπε ψέµατα µάλιστα ότι το έκανε για να προετοιµαστεί η χώρα, ενώ δεν υπήρξε καµιά αλλαγή ενίσχυσης στο δηµόσιο σύστηµα υγείας. Είπε ψέµατα ότι θα άνοιγε τα σύνορα για τον τουρισµό παίρνοντας ταυτόχρονα µέτρα ασφαλείας. ∆εν πήρε κανένα µέτρο. Εκανε ουσιαστικά εισαγωγή κορονοϊού, ενώ υποχώρησε από κάθε απαραίτητο µέτρο για την ασφάλεια. Η ίδια η Ντόρα Μπακογιάννη οµολόγησε ότι ανοίξαµε τα σύνορα χωρίς µέτρα ασφαλείας γιατί το απαιτούσε το τουριστικό πρακτορείο TUI. Αυτοί να κερδίσουν, εµείς να πεθάνουµε. Η πρέσβειρα της Ολλανδίας στην Αθήνα απαντώντας ευγενικά σε µια διαµαρτυρία των κατοίκων της Σάµου για την αποχώρηση των Ολλανδών από το νησί είπε ότι αποχωρούν από τη χώρα γιατί δεν τηρούνται µέτρα ασφαλείας ούτε γίνονται τεστ.

Ο Μητσοτάκης είπε ψέµατα ότι περιφρουρεί την υγεία µας. Υπουργοί του, τα στελέχη του, οι σωτήρες µας θεωρητικά, συγχρωτίζονταν προκλητικά σε συναυλίες, εκκλησίες και ράσα επιλέγοντας ως πρώτο ζητούµενο την εξασφάλιση της εκλογικής πελατείας. Είπε ψέµατα ότι κινείται µε επιστηµονικές νόρµες και τον αποκάλυψε ο φίλος του ηθοποιός Μαρκουλάκης, λέγοντας ότι άνοιξε τα θέατρα παρά τις αντιρρήσεις των επιστηµονικών επιτροπών.

Λέει ψέµατα δείχνοντας ότι οργανώνει την ενηµέρωσή µας για την πανδηµία, ενώ κατασκευάζει τη χειραγώγησή µας µέσα από τηλεοπτικά κανάλια και δηµοσιογράφους οι οποίοι χαρτζιλικώνονται από τη νέα λίστα Πέτσα.

Τολµάει να λέει ψέµατα ακόµη και απέναντι στους αριθµούς. Πάνω από εννιά νεαροί σε πλατεία συλλαµβάνονται και είναι επικίνδυνοι, αλλά οι ίδιοι νεαροί και δύο φορές τόσοι σε µια αίθουσα σχολείου είναι ασφαλές µάθηµα.

Στα διαγγέλµατά του ο Μητσοτάκης ανησυχεί για το κακό που έρχεται, αλλά το διαδίδει και το µεγαλώνει µε τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, τους συρµούς των τρένων (µετρό και ηλεκτρικός), καθώς στα εν λόγω µέσα µαζικής µεταφοράς στριµώχνονται χιλιάδες άνθρωποι.

Εχει εξυπηρετήσει όλα τα µεγάλα συµφέροντα µε το πρόσχηµα του κορονοϊού, αλλά αφήνει να πεινούν οι καλλιτέχνες γιατί κατά την κυρία Μενδώνη είναι φορείς µαύρου χρήµατος. Αν δεν τους φάει κάποιος φορέας του ιού, θα τους φάνε η Μενδώνη και η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Λέει ότι θωρακίζει τη χώρα αλλά έχει θωρακίσει τους φίλους και ηµετέρους µε ζεστό χρήµα µέσω αναθέσεων.

Ο Μητσοτάκης λέει ψέµατα µε την ίδια ευκολία που ανασαίνει και το χειρότερο είναι ότι τα πιστεύει. Κάθε διαγγελµατική παρουσία του έχει δύο στοιχεία: την απόδοση ευθύνης στους πολίτες (λέει ψέµατα δηλαδή ότι αυτοί φταίνε) και τις ψεύτικες διαβεβαιώσεις ότι κάνει τα πάντα για την αντιµετώπιση της πρωτοφανούς κατάστασης. Η άνεση µε την οποία κάνει και τα δύο, όπως επίσης και η ανάγκη που αισθάνεται να λέει τα ψέµατα αυτοπροσώπως έχοντας την αυταπάτη ότι έτσι δηµιουργεί σχέση εµπιστοσύνης ή προφίλ ηγέτη, δείχνουν στοιχεία παθογένειας. 

Ενας πρωθυπουργός ακόµη και όταν έχει πάρει την απόφαση να εξαπατήσει τους πολίτες για να κερδίσει χρόνο, δεν είναι πρόθυµος να το κάνει ο ίδιος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το κάνει µε χαρά και χωρίς ενδοιασµούς. Την ώρα που τελειώνει την επαφή µε την κάµερα θεωρεί ότι έχει πετύχει. Οχι στην επίλυση του προβλήµατος, αλλά στην εξαπάτηση. Η πολιτική του κουλτούρα είναι κουλτούρα εξαπάτησης των αγαθών υπηκόων, οι οποίοι για κάποιον λόγο πρέπει να χαίρονται και να πείθονται µόνο και µόνο που τον βλέπουν. Για τον ίδιο βέβαια και για τους επιτελείς του στο Μαξίµου γίνονται κάθε τρεις µέρες τεστ για τον κορονοϊό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter