Ενας «ρεαλιστής» πρωθυπουργός

Ενας «ρεαλιστής» πρωθυπουργός

Εδώ ο κόσμος χάνεται και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ονειρεύεται κύμα τουριστών να κατακλύζει τις ελληνικές παραλίες το καλοκαίρι. Ούτε σε ελληνική ταινία της δεκαετίας του 1960 ή σε ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων ετοιμάζεται να προτείνει αυστηρότατο lockdown με κλείσιμο σχολείων, λιανεμπορίου και περιορισμού της κίνησης μετά τις 6 το απόγευμα και ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του εμφανίζεται να είναι πολύ ικανοποιημένος από τη συνολική αντιμετώπιση της πανδημίας στην Ελλάδα, η οποία μάλιστα είχε αναλογικά λιγότερα κρούσματα και θανάτους απ’ ό,τι πολλές άλλες χώρες της ΕΕ.

Την ίδια στιγμή βέβαια η οικονομία πάει κατά διαόλου, η ανεργία εκτινάσσεται, το εισόδημα της πλειοψηφίας των νοικοκυριών έχει αισθητά μειωθεί και οι διεθνείς αναλυτές κάνουν λόγο για χαμένο το α’ εξάμηνο του έτους.

Σύμφωνα με έκθεση της Oxford Economics η ευρωπαϊκή οικονομία είναι πιθανό συρρικνώνεται έως και το πρώτο μισό του επόμενου τριμήνου, καθώς οι κυβερνήσεις υποχρεώνονται να διατηρήσουν τους περιορισμούς λόγω του ότι η διανομή των εμβολίων εξακολουθεί να είναι απογοητευτική.

Σύμφωνα μάλιστα με τον οργανισμό Ifo Institute με έδρα το Μόναχο περισσότερο από το 50% των εργαζομένων στη Γερμανία στην εστίαση ή στα ξενοδοχεία βρίσκονται σε αναστολή εργασίας και λαμβάνουν ειδική αποζημίωση.

Η γερμανική οικονομία παρουσίασε ελάχιστη ανάπτυξη το δ’ τρίμηνο του προηγούμενου έτους ενώ αυτές της Ιταλίας και της Γαλλίας συρρικνώθηκαν.

Μα αν σκεφτεί κανείς ότι οι τρεις προαναφερθείσες χώρες είναι οι κύριες τροφοδότριες του ελληνικού τουρισμού όλοι καταλαβαίνουν ότι ο Κυριάκος ζει στο συννεφάκι του και κροϊδεύει συνειδητά τους έλληνες πολίτες.

Βέβαια μπορεί να πιστεύει ότι τους ξένους τουρίστες θα τους αναπληρώσει ο εσωτερικός τουρισμός γιατί έτσι διαβάζει τα στοιχεία ο εκ του Κολάμπια ορμώμενος οικονομολόγος.

Το γεγονός είναι ότι όλες οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ένα ακόμη χαμένο καλοκαίρι, με χιλιάδες λουκέτα και εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους στα ξενοδοχεία και την εστίαση.

Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην υγεία, στη διαχείριση των εμβολίων και της υγειονομικής κρίσης αποδεικνύεται καθημερινά άκρως αποτυχημένη. Τα πειράματα με το άνοιξε-κλείσε του εμπορίου, των σχολείων και των επιχειρήσεων έχουν οδηγήσει την ελληνική κοινωνία στην απόγνωση και την φτωχοποίηση.

Και δυστυχώς το μέλλον φαντάζει ακόμη χειρότερο όταν ο πρωθυπουργός ονειρεύεται έκρηξη τουρισμό, κάτι που αποδεικνύει πόσο επικίνδυνος είναι!

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter