Ένας σπόρος ειρήνης στη άνυδρη Μέση Ανατολή

Ένας σπόρος ειρήνης στη άνυδρη Μέση Ανατολή

Στα ψιλά πέρασε η βράβευση από τα Ηνωμένα Εθνη, πριν από λίγες μέρες, της ισραηλινής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Save a Child’s Heart» («Σώσε την καρδιά ενός παιδιού») που δραστηριοποιείται εδώ και 20 χρόνια στο νοσοκομείο Wolfson Medical Center έξω από το Τελ Αβίβ. Κρίμα.

Γιατί οι τρεις Ισραηλινοί παιδοκαρδιοχειρουργοί που έστησαν τη συγκεκριμένη ΜΚΟ, ο Σάιον Χούρι, ο Λίορ Σασόν και ο Ακίβα Ταμίρ, σπάνε τα στερεότυπα, διδάσκουν ανθρωπιά και πολιτική συνείδηση.

Εχουν χειρουργήσει δωρεάν γύρω στα 5.000 καρδιοπαθή παιδιά από 57 χώρες, με μόνο δύο κριτήρια: την αδυναμία των οικογενειών να πληρώσουν για να τα κάνουν καλά και το πόσο απειλείται η ζωή τους. Από αυτά, τα 2.000 είναι μικροί και μικρές Παλαιστίνοι και Παλαιστίνιες από τα κατεχόμενα, τόσο από τη Δυτική Οχθη όσο και από τη Γάζα. Και 300 παιδιά από τη Συρία και το Ιράκ. Τα άλλα είναι από την Αφρική, την Ασία, την υπόλοιπη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη, ακόμη κι από τη μακρινή Λατινική Αμερική.

«Πολλοί νομίζουν πως είμαι αφελής. Αλλά εμείς πιστεύουμε ότι το να θεραπεύσουμε ένα παιδί με καρδιολογικά προβλήματα είναι σα να φυτεύουμε ένα σπόρο ειρήνης» λέει ο Δρ Χούρι.

Η «Save a Child’s Heart» εκπαιδεύει αυτή τη στιγμή γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό για να επεκτείνει τη δράση της από τη Μολδαβία και τη Ρουμανία μέχρι την Κένυα και την Τανζανία.

Οι πρώτοι μικροί ασθενείς που δέχτηκε, στη δεκαετία του ’90, ήρθαν από την Αιθιοπία. Ανάμεσά τους κι ένας άστεγος 15χρονος. Χειρουργήθηκε, έγινε καλά και επέστρεψε στην χώρα του. Λίγα χρόνια αργότερα ίδρυσε ένα σχολείο για άστεγους ανήλικους. Όλα καλά καμωμένα. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter