Ένας χρόνος από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι – Ιστορίες πόνου που συγκλόνισαν

Ένας χρόνος από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι – Ιστορίες πόνου που συγκλόνισαν

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι που άφησε πίσω της 102 νεκρούς.

Μέσα σε λίγες ώρες χάθηκαν ζωές και περιουσίες και χαράχθηκαν στο μυαλό στιγμές που δεν θα σβηστούν ποτέ. Στη δημοσιότητα ήρθαν προσωπικές ιστορίες πόνου που δημιουργούν θλίψη και συγκίνηση. Μικρά παιδιά που δεν κατάφεραν να γλιτώσουν από τις φλόγες παρά τις προσπάθειες των δικών τους. Άνθρωποι που παγιδεύτηκαν στα σπίτια και τα αυτοκίνητα τους και δεν μπόρεσαν να σωθούν.

Κάποιες ιστορίες δεν θα ξεχαστούν ποτέ

Οι δίδυμες Σοφία και Βασιλική

Και ποιος δεν θυμάται την τραγική ιστορία με τα δίδυμα εννιάχρονια κορίτσια Σοφία και Βασιλική Βασιλοπούλου που επί μέρες αναζητούσαν οι γονείς τους και όλος ο κόσμος, μιας και η εξαφάνισή τους είχε προσελκύσει το διεθνές ενδιαφέρον.

Διαβάστε επίσης: Το Μάτι ζωντανεύει χάρη στους ανθρώπους του

Τα κορίτσια βρισκόντουσαν στο σπίτι του παππού και τη γιαγιάς για να κάνουν τα μπάνια τους και να απολαύσουν τις διακοπές τους. Όταν ξέσπασε η πυρκαγιά ο παππούς και η γιαγιά δεν κατάφεραν να τις σώσουν Αν και όλοι ήλπιζαν ότι τελικά οι γονείς τους θα τα έβρισκαν ζωντανά, ο επίλογος ήταν τραγικός αφού οι εννιάχρονες δίδυμες βρέθηκαν νεκρές στην αγκαλιά του παππού και της γιαγιάς τους.

Η ιστορία του 13χρονου Αλέξανδρου

Ο 13χρονος Αλέξανδρος ήταν επίσης ένας από τα παιδιά που αγνοούνταν επί μέρες. Το «Χαμόγελο του Παιδιού» είχε εκδώσει Missing Alert για τον ανήλικο και όλοι ήλπιζαν πως θα βρεθεί ζωντανός. Τελικά η σορός του 13χρονου ταυτοποιήθηκε ανάμεσα στους νεκρούς των θυμάτων της καταστροφικής πυρκαγιάς. Τραγική φιγούρα ο πατέρας του ο οποίος πίστευε πως ο γιος του ήταν σίγουρα ζωντανός αφού όπως έλεγε τον είχε αναγνωρίσει σε φωτογραφίες που είχαν στο Facebook. Παράλληλα είχε συλλέξει πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες που υποστήριζαν ότι ο 13χρονος Αλέξανδρος εθεάθη με την γιαγιά του στην παραλία να περιμένουν ένα αλιευτικό σκάφος για να τους σώσει. Ωστόσο, ο μικρός Αλέξανδρος δεν τα κατάφερε. 

Διαβάστε επίσηςΤο Μάτι σήμερα: Ένας χρόνο μετά τη φονική πυρκαγιά (Photos)

H συγκλονιστική ιστορία της οικογένειας Φύτρου

Από τις πρώτες ώρες ήρθε στο φως η τραγική ιστορία της οικογένειας Φύτρου. Αρχικά, ήρθε στο φως η ιστορία της 14χρονης πρώην αθλήτρια ποδηλασίας της ΑΕΚ Εβίτας Φύτρου, η οποία βρέθηκε νεκρή πέφτοντας από γκρεμό στην παραλία της περιοχής σε μια απέλπιδα προσπάθεια να σωθεί από τη φωτιά που ερχόταν καταπάνω της.

Λίγο αργότερα, μπαμπάς και γιος βρέθηκαν αγακαλιασμένοι και απανθρακωμένοι , δίπλα στο αυτοκίνητο της οικογένειας. Ο παλιός αθλητής του τμήματος ποδηλασίας της ΑΕΚ και ο γιος του, Ανδρέας, ο οποίος επίσης έκανε τα πρώτα του βήματα στο άθλημα της ποδηλασίας, δυστυχώς δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από τις φλόγες. Η οικογενειακή τραγωδία συγκλόνισε όλο το πανελλήνιο.

Ο πυροσβέστη που επιχειρούσε στο Μάτι και την ίδια ώρα έχασε γυναίκα και το 6 μηνών βρέφος

Το πρώτο θύμα της φονικής λαίλαπας, ήταν το μόλις έξι μηνών βρέφος, το μωρό ενός εκ των πυροσβεστών που επιχειρούσαν στο σημείο, του Ανδρέα Δημητρίου.

Ο κ. Δημητρίου έκανε το καθήκον του την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά. Δε φανταζόταν όμως ενώ έσωζε άλλες ζωές πως κινδύνευε η δική του οικογένεια. Η σύζυγός του Μαργαρίτα εγκατέλειψε το σπίτι τους μαζί με το νεογέννητο παιδί τους και κατευθύνθηκε προς τη θάλασσα για να σωθεί. Κρατώντας σφιχτά στην αγκαλιά της το μωρό προσπαθούσε να το κρατήσει ζωντανό. Οι καπνοί όμως ήταν τόσο πυκνοί που το 6 μηνών βρέφος δεν τα κατάφερε. Πέθανε στην αγκαλιά της μητέρας του. Η ίδια στη συνέχεια λιποθύμησε από τις αναθυμιάσεις. Νοσηλεύτηκε για κάποιες ημέρες στο νοσοκομείο αλλά δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία της πνοή.

Ο θάνατος της ηθοποιού Χρύσας Σπηλιώτη και του συζύγου της

Ανάμεσα στα θύματα της τραγωδίας ήταν και η ηθοποιός Χρύσα Σπηλιώτη, Επί μέρες φίλοι και συγγενείς αναζητούσαν την ηθοποιό και το σύζυγό της Δημήτρη Τουρναβίτη που βρισκόντουσαν στην περιοχή όταν ξέσπασε η πυρκαγιά. Η ηθοποιός βρισκόταν στη θάλασσα μαζί με τον άνδρα της την ώρα που ξέσπασε η φωτιά αλλά έφυγε από την παραλία, προκειμένου να ενημερωθεί για την πυρκαγιά αλλά και το δικό της σπίτι. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι η Χρύσα Σπηλιώτη είχε φτάσει στη θάλασσα αλλά γύρισε πίσω για να αναζητήσει τον άνδρα της με αποτέλεσμα να βρουν και οι δύο τραγικό θάνατο.

Ανέβασε βίντεο στο Facebook με τη φωτιά λίγο πριν καεί ο ίδιος και όλη του η οικογένεια

Ο Πάνος Κοκκινίδης είχε αναρτήσει ένα βίντεο στο facebook λίγες μόνο ώρες πριν ξεσπάσει η φονική πυρκαγιά. Στο βίντεο φαινόταν η πυρκαγιά στην πλαγιά στο Μάτι, που πλησίαζε απειλητικά το μέρος που βρισκόταν ο ίδιος μαζί με άλλους ανθρώπους. Μάλιστα είχε σχολιάσει «αν δεν γίνει ένα θαύμα θα καεί πολύς κόσμος»

Δε φανταζόταν ωστόσο, πως λίγο αργότερα θα ήταν και ο ίδιος και όλη του η οικογένεια ανάμεσα στα θύματα της φονικής πυρκαγιάς.

Οι ιστορίες αυτές είναι μόνο μερικές από αυτές που έγιναν γνωστές. Κάποιες άλλες δεν μαθεύτηκαν. Οι περιγραφές των δεκάδων ανθρώπων που έζησαν τον εφιάλτη συγκλονίζουν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι θα θυμούνται για το υπόλοιπο της ζωής τους τα όσα βίωσαν στις 23 Ιουλίου του 2018 με τον καθένα να διηγείται τη δική του ιστορία.

Το παρακάτω βίντεο δείχνει πως ήταν η Κινέτα και το Μάτι πριν και μετά την απόλυτη καταστροφή.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter