Ένας χρόνος από την καταστροφική φωτιά στη Βαρυμπόμπη – «Μας ξέχασαν, δεν έχει αλλάξει τίποτα»

Ένας χρόνος από την καταστροφική φωτιά στη Βαρυμπόμπη – «Μας ξέχασαν, δεν έχει αλλάξει τίποτα»

Ένας ολόκληρος χρόνος έχει περάσει από την πυρκαγιά στην Βαρυμπόμπη και οι καταστροφικές της συνέπειες είναι ακόμα ορατές με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται ότι η κυβέρνηση τους ξέχασε εντελώς.

Έναν χρόνο μετά το κράτος δεν έχει δώσει τις αποζημιώσεις που έπρεπε αλλά και τις άδειες κατεδάφισης, ώστε να επιτρέψουν στον κόσμο να φτιάξει τα σπίτια του.

Όπως ανέφερε ο Νίκος Δευτεραίος, κάτοικος της Βαρυμπόμπης, στην τηλεόραση του Open «δυστυχώς δεν έχει αλλάξει τίποτα ένα χρόνο μετά. Αυτή τη στιγμή από το κράτος έχουν δοθεί τέσσερις άδειες κατεδάφισης στα 77 σπίτια που έχουν καεί» ενώ πρόσθεσε πως «μέχρι και σε κάποιες οικογένειες που κάηκε εντελώς το σπίτι τους – όπως το δικό μου- τους έκοψαν την επιδότηση ενοικίου. Η μητέρα μου έμενε στη Βαρυμπόμπη, το σπίτι κάηκε και τώρα πληρώνω ενοίκιο στη Νέα Ιωνία».

Ο κ. Δευτεραίος κατηγόρησε τις υπηρεσίες του κράτους για μεγάλη καθυστέρηση λέγοντας «δεν έχουν μάθει από το Μάτι. Κάθε χρόνο καίγεται η Ελλάδα τι έχουν κάνει. Πότε κάλεσαν να μας κάνουν μια εκπαίδευση για να σβήνουμε μόνοι μας τα σπίτια μας. Δεν κάνουν τίποτα. Καίνε μόνο την Ελλάδα».

«Τα 80.000 που δίνει το κράτος σαν αποζημίωση είναι πενιχρή. Ενωθήκαμε οι κάτοικοι και βοηθάμε ο ένας τον άλλο, αν περιμένουμε το κράτος να μας σώσει έχουμε καεί» είπε ο ίδιος τονίζοντας τον κίνδυνο να εγκαταλειφθεί η περιοχή καθώς πολλοί κάτοικοι επιλέγουν να μην επιστρέψουν καθώς δεν έχουν την δυνατότητα να φτιάξουν τα σπίτια τους «έρχονται και βλέπουν καμένα σπίτια και δεν έχουν δοθεί άδειες κατεδάφισης καθώς κολλάει ο ελεγκτής δόμησης».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter