Ένας χρόνος ΚΙΝΑΛ – Ένας φίλος ήρθε απόψε απ’ τα παλιά

Ένας χρόνος ΚΙΝΑΛ – Ένας φίλος ήρθε απόψε απ’ τα παλιά

Μία προεκλογικού χαρακτήρα ομιλία, με σύνθημα «Απαίτηση αλλαγής, απαίτηση ανατροπής», εκφώνησε η Φώφη Γεννηματά στο κατάμεστο γήπεδο Σπόρτινγκ, παρουσία όλων των κορυφαίων στελεχών του ΚΙΝΑΛ, στο πλαίσιο μιας πανηγυρικής εκδήλωσης για τα πρώτα γενέθλια του Κινήματος.

Η ομιλία της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, τα είχε όλα: το σύνθημα για αλλαγή από την περίοδο του Ανδρέα Παπανδρέου, ένα πύρινο λόγο κατά της κυβέρνησης και ένα… λιγότερο πύρινο κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το «ξέπλυμα» των ευθυνών των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και την απόδοση ευθυνών αποκλειστικά και μόνο στην κυβέρνηση Καραμανλή, την ανάπτυξη του προεκλογικού σχεδίου του ΚΙΝΑΛ για την οικονομία, την καθημερινότητα των πολιτών και την εξωτερική πολιτική, με αρκετές παροχές, αλλά και την επανάληψη της στρατηγικής τού κόμματος να αποτελέσει τον καταλύτη των πολιτικών εξελίξεων μετά τις εκλογές, με το γνωστό κλισέ «ο λαός θα αποφασίσει πώς θα κυβερνηθεί»…

Χαρακτηρίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα ως «βαρίδι της Αριστεράς», η Φώφη Γεννηματά – που δεν του συγχωρεί την προσέγγιση με τους Ευρωπαίους Σοσιαλδημοκράτες – τον κατηγόρησε ότι «χωρίς περίσκεψη και χωρίς αιδώ» ανοίγει όλα τα θέματα που απασχολούν τον τόπο, «χωρίς κυριολεκτικά να λύνει κανένα». Και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις κινήσεις της κυβέρνησης για να δώσει λύσεις σε προθήματα που χρονίζουν, όπως το μακεδονικό, το συνταξιοδοτικό, το εκκλησιαστικό, το συνταγματικό και το φορολογικό, κάνοντας λόγο για «παίγνιο με τους θεσμούς και τη δημοκρατία, αντίδωρο στη φτωχοποίηση», αλλά και «εμφυλιοπολεμικό μένος για τους πολιτικούς του αντιπάλους».

Ως προς το τελευταίο, μάλιστα, επανέλαβε τη σταθερή θέση του κόμματος, «όλα στο φως», με αφορμή την υπόθεση του Γιάννου Παπαντωνίου, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να σπιλώσει μια ολόκληρη παράταξη, με όπλα τη σκανδαλολογία αλλά και τα «fake news» και μιλώντας για «πανικό του κ. Τσίπρα» που, προκειμένου να πλήξει την Δημοκρατική Παράταξη, «είναι ικανός να φθάσει μέχρι τον… Ελευθέριο Βενιζέλο!». Εντυπωσιακό, αν δεν το είχαμε ακούσει επανειλημμένως από την ημέρα σύλληψης του Παπαντωνίου…

Απηύθυνε, πάντως, και μια προειδοποίηση «προς πάσα κατεύθυνση», όπως τόνισε. Ότι όποιος οραματίζεται «να ολοκληρώσει αυτό που επιχειρήθηκε και απέτυχε το ‘’βρώμικο 89’’ ματαιοπονεί». Η κυρία Γεννηματά έκανε λόγο για προσπάθεια να ενοχοποιηθεί «και να διαλυθεί η δημοκρατική παράταξη, με ανίερες συμμαχίες και πολιτικές σκευωρίες», η οποία, όμως, όπως είπε, «θα γίνει μπούμερανγκ».

Κατά τα λοιπά, ήταν μία ακόμη ομιλία γεμάτη κλισέ και επαναλήψεις: Ναι, πρέπει να «φύγουν αυτοί» (σ.σ. οι του ΣΥΡΙΖΑ), όχι όμως για να «έρθουν οι άλλοι» (σ.σ. οι της ΝΔ), ή «Ο Καραμανλής κόβει, ο Τσίπρας ράβει και ο Μητσοτάκης τάχα αμέριμνος προβάρει κουστούμι εξουσίας», καθώς επίσης «και οι δυο μαζί καλύπτουν τις ευθύνες για την περίοδο 2004-2009 του κ. Καραµανλή – ο ένας παθαίνει αμνησία και ο άλλος αφωνία» και άλλα παρεμφερή, τα οποία περιλαμβάνει σε κάθε ομιλία της η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ εδώ και καιρό…

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ολοκλήρωσε την ομιλία της, ζητώντας ισχυρή εντολή στις εκλογές, προκειμένου να είναι η δική της παράταξη αυτή που θα εξασφαλίσει μία προοδευτική διακυβέρνηση στη χώρα, ενώ υποστήριξε ότι το ερώτημα «με ποιον θα πάμε», είναι ένα ερώτημα που δεν αφορά στο ΚΙΝΑΛ, αλλά που δείχνει «την υπαρξιακή αγωνία των δύο ψευδομονομάχων» και που κατασκευάζεται «στα εκλογικά μαγειρεία του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ».

Ωστόσο, αν και συχνά επαναλαμβάνει ότι το ΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να γίνει «συμπλήρωμα με τη λογική των αριθμών ή τη νομή αξιωμάτων», ούτε σήμερα μας είπε ότι αν το επιλέξει ο λαός, τότε το ΚΙΝΑΛ θα μείνει στην… αντιπολίτευση! Άλλωστε, αυτή ήταν και παραμένει η θέση και του προκατόχου της στο ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου – όλα για να μη… μείνει η χώρα ακυβέρνητη!

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter