Ένας χρόνος χωρίς τον Μάνο Ελευθερίου, στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Ένας χρόνος χωρίς τον Μάνο Ελευθερίου, στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Ενας χρόνος χωρίς τον Μάνο Ελευθερίου. Στις 22 Ιουλίου κλείνει ένας χρόνος από την απώλεια του σπουδαίου ποιητή, στιχουργού και πεζογράφου, και το Docville τιμά τη μνήμη του με ένα ποίημά του και ένα κείμενο γραμμένο από τον Γιώργο Νταλάρα. Στην επιμέλεια η Αφροδίτη Ερμίδη.

Ο καθηγητής στη Σχολή Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ Σταύρος Σταυρίδης μιλάει στην Ηλέκτρα Ζαργάνη για τα αυτοοργανωμένα κινήματα της Λατινικής Αμερικής και τη μυθοποίηση των Εξαρχείων.

Ο Σπύρος Οικόπουλος επισκέφτηκε την επιχείρηση «Το Αγόρι» στην Καλλιθέα, την πρώτη, αλλά και μοναδική στη χώρα μας που ασχολείται με την κατασκευή της ξυλορακέτας θαλάσσης και συνομίλησε με το συνεχιστή της παράδοσης Νίκο Παπαναστασίου και τον συνεργάτη του Γαβριήλ Παλαιοδήμο.

Ο «Χωροφύλακας στον Σαν Τροπέ» η κλασική κωμωδία που έκανε τον Λουί ντε Φινές διάσημο και τον μέσο χωροφύλακα αγαπητό στους πολίτες επιστρέφει στα θερινά σινεμά και ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης καταγράφει τις κορυφαίες στιγμές στην καριέρα του Γάλλου κωμικού.

Η Μόσχα του Άρη Ασπρούλη. Ο θεατρικός συγγραφέας και Υπ. Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας Παντείου Πανεπιστημίου Αρης Ασπρούλης καταγράφει τις εντυπώσεις του από το ταξίδι του στην Μόσχα.

Η φωτογράφος Μαίρη Χριστοφίδη με αφορμή την ατομική έκθεση φωτογραφίας της στην γκαλερί CITRONNE με τίτλο «Αντιστάσεις και Αποκλεισμοί» μιλάει στην Αφροδίτη Ερμίδη για τα μυστικά της έκθεσης.

Προδημοσίευση από το νέο βιβλίο του Παναγιώτη Σάμιου με τίτλο «Αγοραπωλησίες ακινήτων 1941-1944 – Οι «χρυσές ευκαιρίες» της Κατοχής» όπου ο συγγραφέας διερευνά τις αγοραπωλησίες ακινήτων κατά την Κατοχή, αλλά και το πώς και γιατί οι μεταπολεμικές κυβερνήσεις (δεν) δικαίωσαν τους αρχικούς ιδιοκτήτες.

Από τις αλληγορικές αναφορές στο Βιετνάμ, μέχρι τους νεκροζώντανους ναζί και τις τρελές αγελάδες παρουσιάζουμε τις ταινίες που έδειξαν ότι τα ζόμπι μπορεί να έχουν και πολιτική ταυτότητα. Στην επιμέλεια ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter