ΕΝΔΙΣΥ: Ψίχουλα μας δίνει η απόφαση του ΣτΕ

ΕΝΔΙΣΥ: Ψίχουλα μας δίνει η απόφαση του ΣτΕ

Ένας από τους κύριους «παίκτες» υπέρ των συνταξιούχων, το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων εμφανίζεται άκρως δυσαρεστημένο από την απόφαση του ΣτΕ που αφορά στα αναδρομικά. 

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΕΝΔΙΣΥ Ν. Χατζόπουλος (πρώην υπάλληλος του ΙΚΑ και …μπαρουτοκαπνισμένος συνδικαλιστής) δεν διστάζει να μιλήσει για νομικές πλημμέλειες της απόφασης που φέρνουν την Ελλάδα προ του κινδύνου καταδίκης από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση του το Ενιαίο Δίκτυο, το ΣτΕ επιστρέφει στους συνταξιούχους ελάχιστα, σε σχέση με τα 80 δισ. ευρώ που ήταν το σύνολο των περικοπών.

Για το ΕΝΔΙΣΥ η απόφαση του ΣτΕ (1439/20) για τα αναδρομικά των συνταξιούχων έχει τα εξής σκέλη:

-Όλοι εκείνοι που έχουν καταθέσει αγωγές έως το 2015 πρόκειται να λάβουν αναδρομικά ποσά από το 2013 έως το Μάιο του 2016.

-Όσοι έχουν προσφύγει στα αρμόδια δικαστήρια μετά τον Ιούνιο του 2015, θα λάβουν ποσά μόνο για το εντεκάμηνο Ιούνιος 2015 – Μάιος 2016

-Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ δεν δίνονται αναδρομικά ποσά για την περίοδο μετά τον Μάιο του 2016.

-Παραμένει νομικά ανοιχτό το θέμα άσκησης αγωγών από τους συνταξιούχους για το εντεκάμηνο Ιούνιος 2015 – Μάιος 2016 για όσους δεν έχουν ακόμα καταθέσει.

Πάντως το ΕΝΔΙΣΥ διατρανώνει την αντίθεση του εκφράζοντας την απορία του γιατί το ΣτΕ άφησε «στο απυρόβλητο» την χρονική περίοδο από τον Μάιο του 2016 μέχρι την 1.1.2019, όταν δηλαδή ενεργοποιήθηκε η σχετική διάταξη του Νόμου Κατρούγκαλου για τον επανυπολογισμό των συντάξεων και τη δημιουργία της λεγόμενης «προσωπικής διαφοράς»

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων ξεκαθαρίζει ότι ο αγώνας αφορά το σύνολο των περικοπών, που πραγματοποιήθηκαν στα χρόνια των μνημονίων. «Διεκδικούμε ποσά που περικόπηκαν έως τέλη του 2018 από τους συγκεκριμένους νόμους του 2012» αναφέρει σχετικά ο κος Χατζόπουλος.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter