ENERGA εγκλήματα: Μαφιόζοι και δικηγόροι, σήμερα στο Documento – Μαζί το HOTDOC, το Docville και η ειδική έκδοση «Με όπλο το μελάνι»

ENERGA εγκλήματα: Μαφιόζοι και δικηγόροι, σήμερα στο Documento – Μαζί το HOTDOC, το Docville και η ειδική έκδοση «Με όπλο το μελάνι»

ENERGA εγκλήματα. Μαφιόζοι και δικηγόροι. Αντιλαλούν οι φυλακές Κορυδαλλού. Τρεις δολοφονίες, μια απόπειρα και πλήθος εκβιασμών. Αθώοι και ένοχοι, εγκληματίες και άνθρωποι του νόμου αλληλοπλέκονται σε μια ανατριχιαστική ιστορία.

-Lifestyle, πολιτική και εσχάτως βαριές κατηγορίες για τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο.

-Αποκάλυψη. Η «Πυθία» του παρακράτους. Μαϊμού το σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή.

-Λίνα Στουρνάρα. Από διώκτρια δημοσιογράφων στο κατώφλι του εισαγγελέα για απευθείας ανάθεση έργου στην εταιρεία της από Άδωνη Γεωργιάδη και ΚΕΕΛΠΝΟ.

-Σκιώδης πρόεδρος. Ο Μαρινάκης στο δεξιό «House of cards». Ο Ι.Σ. Καριώτης εξηγεί τι δεν καταλαβαίνουν όσοι στη ΝΔ αποδέχονται ως φυσικό αρχηγό τους τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

-Η ψευτο-ΝΔ. Πολιτική με fake news και fake εξαγγελίες.

-Αλέξανδρος Νικολαΐδης: «Η κυβέρνηση πρέπει να είναι περήφανη για ό,τι πέτυχε». Συνέντευξη με τον αργυρό Ολυμπιονίκη και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

-Ανάπτυξη. Πάνω από 13 δισεκατομμύρια ευρώ οι ιδιωτικές επενδύσεις το 2015-2019.

Λογοκρισία στο Internet, στο HOTDOC 

Τα επικίνδυνα παιγνίδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης με πρόσχημα την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων αναδεικνύει το HOTDOC σε ένα αφιέρωμα για την Οδηγία που ψηφίστηκε πρόσφατα.

Μέσα από αναλυτικό ρεπορτάζ αλλά και απόψεις ειδικών επιστημόνων, ακτινογραφούμε τα επικίνδυνα άρθρα της Οδηγίας που προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Εξηγούμε ενδελεχώς, πώς μέτρα που σε θεωρητικό επίπεδο φαντάζουν θετικά, αναμένεται να εφαρμοστούν μέσα από διαδικασίες που θα ελέγχονται από θυγατρικές πολυεθνικών εταιρειών του διαδικτύου, οι οποίες άσκησαν σφοδρό lobbing σε ευρωβουλευτές προκειμένου να ψηφίσουν θετικά. Μέτρα που όπως επισημαίνουν οι ειδικοί θα οδηγήσουν σε προληπτική λογοκρισία και φίμωση.

Παναγία των Παρισίων: Εννέα αιώνες στις φλόγες, στο Docville 

-Με αφορμή την πύρινη καταστροφή της Notre Dame, δυο κείμενα της Αιμιλίας Ιωαννίδου και του Νίκου Μπελαβίλα δίνουν την πλήρη εικόνα για το γεγονός που μονοπώλησε το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινής γνώμης αυτές τις μέρες. Εικονογράφηση Sakui(Σάκης Κουτσαντάς).

-Ο διάσημος γερμανός σκηνοθέτης Βέρνερ Χέρτσογκ βρέθηκε για λίγες μέρες στην Ελλάδα καλεσμένος του Ιδρύματος Ωνάση και ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης είχε την ευκαιρία να έχει μαζί του μια κουβέντα εφ όλης της ύλης.

-Ο σκηνογράφος της Φανί Αρντάν Τομπίας Χοάιζελ μιλά στον Σπύρο Οικόπουλο για τη συνεργασία τους στη «Λαίδη Μακμπέθ του Μτσενσκ» που ανεβαίνει στην Εθνική Λυρική Σκηνή σε λίγες μέρες.

-Ο πολυσχιδής καλλιτέχνης Αγγελος Παπαδημητρίου με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία του βιβλίου του «Λάικ» δίνει συνέντευξη στην Εμυ Ντούρου κι αναφέρεται στη σχέση του με το facebook, το θέατρο και την τύχη που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη ζωή του.

-Ο σκηνοθέτης Εκτορας Λυγίζος συναντήθηκε με την Αφροδίτη Ερμίδη στις πρόβες της παράστασης «Η τραγική ιστορία του Αμλετ, ενός πρίγκιπα της Δανίας» και ανέλυσε τους λόγους που τον έκαναν να καταπιαστεί με το δημοφιλέστερο έργο του Σαίξπηρ.

-Η Αιγύπτια ψυχίατρος, συγγραφέας και ακτιβίστρια Ναουάλ αλ Σααντάουι μιλάει στην Εμυ Ντούρου για τα χαρακτηριστικά του παγκόσμιου φεμινιστικού κινήματος αλλά και την άποψη της για το χαρακτηρισμό «Σιμόν ντε Μποβουάρ του αραβικού κόσμου» που της αποδίδουν οι δυτικοί.

-Η έκθεση «Aidez le peuple grec: Η αντιδικτατορική συλλογή της οικογένειας Meynaud» του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων παρουσιάζει τεκμήρια μιας πολύτιμης αρχειακής συλλογής. Στο ρεπορτάζ η Ηλέκτρα Ζαργάνη.

-Ο δημοσιογράφος και μπλόγκερ Mahmoud Ηassino, πρωταγωνιστής του βραβευμένου ντοκιμαντέρ «Mr Gay Syria», βρέθηκε στην Αθήνα στο πλαίσιο του Outview Film Festival και μίλησε στην Ηλέκτρα Ζαργάνη για τις ζωές των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων στη Συρία.

Με όπλο το μελάνι – Μια μοναδική προσφορά

Πενήντα δυο χρόνια μετά την επέτειο της «εθνοσωτηρίου επαναστάσεως της 21ης Απριλίου» (τρομάρα της) όπως φιλάρεσκα βάφτισε τον εαυτό της, παραδίδουμε στον αναγνώστη του Documento, στον συλλέκτη, στον μελετητή, ένα τόμο 112 σελίδων με μια πλουσιότατη γκάμα αντιδικτατορικών εντύπων.

Ένα μοναδικό βιβλίο με 144 έντυπα και προκηρύξεις απ΄ όλες τις αντιστασιακές οργανώσεις που έδρασαν στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ντοκουμέντα που αποτυπώνουν απτά την συνεισφορά του παράνομου Τύπου στην αντίσταση κατά της χούντας. Στο βιβλίο συμπεριλαμβάνονται ακόμα μαρτυρίες από τους ανθρώπους που έστησαν τα παράνομα τυπογραφεία και τις γιάφκες της αντίστασης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter