Energa: Όταν Καμίνης και Στουρνάρας «ξεχνούσαν» να παραστούν ως πολιτική αγωγή στη δίκη

Energa: Όταν Καμίνης και Στουρνάρας «ξεχνούσαν» να παραστούν ως πολιτική αγωγή στη δίκη

Την ώρα που βγήκε πάλι στο προσκήνιο το μεγάλο σκάνδαλο Energa – Hellas Power, με αφορμή την αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου λόγω… επιληψίας, καλό είναι να θυμηθούμε ποια ήταν η στάση του (τότε) υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα όπως και του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη.

Βλέπετε, όταν έρχονται οι υπεύθυνοι δύο εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, (Βασίλης Μηλιώνης και Άρης Φλώρος) και εισπράττουν τα χρήματα από το λεγόμενο «χαράτσι» στα ακίνητα, ωστόσο… ξεχνούν να το καταβάλλουν στο ελληνικό Δημόσιο, θα περίμενε κάποιος πως οι τότε αρχές θα κυνηγούσαν τους υπαίτιους για τα λεφτά που… έχασαν τον δρόμο τους.

Τουναντίον, το ελληνικό Δημόσιο και ο δήμος Αθηναίων δεν είχαν παραστεί στη δίκη των υπευθύνων της εταιρείας -που κατηγορούνταν για υπεξαίρεση… μόλις 250 εκατ. ευρώ- για να διεκδικήσουν τα οφειλόμενα ως πολιτική αγωγή, αλλά «σφύριζαν αδιάφορα».

Μάλιστα, είχε προκαλέσει εντύπωση η δικαιολογία που είχε χρησιμοποιήσει ο κ. Καμίνης για να δικαιολογήσει την απουσία του δήμου από τη διαδικασία, καθώς είπε ότι ούτε και άλλοι δήμοι διεκδίκησαν δικαστικά τις οφειλές, σάμπως και ο πρώτος τη τάξει δήμος δεν έπρεπε να δώσει το παράδειγμα προβαίνοντας σε δικαστική διεκδίκηση… Αντιθέτως, είχε παραστεί στη διαδικασία ο Μάκης Βορίδης. Ως… συνήγορος των κατηγορουμένων!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter