Ενεργειακή κρίση: Αύξηση της εξόρυξης κάρβουνου στην Κίνα

Ενεργειακή κρίση: Αύξηση της εξόρυξης κάρβουνου στην Κίνα

Κινέζοι αξιωματούχοι διέταξαν περισσότερα από 70 ορυχεία στην Εσωτερική Μογγολία να αυξήσουν την παραγωγή άνθρακα κατά σχεδόν 100 εκατομμύρια τόνους, με τη χώρα να παλεύει με τη χειρότερη κρίση ενέργειας και έλλειψη άνθρακα τα τελευταία χρόνια.

Η κίνηση αυτή είναι η τελευταία από μια σειρά από προσπάθειες των κινεζικών αρχών να ενισχύσουν την προσφορά άνθρακα εν μέσω υψηλών τιμών-ρεκόρ και ελλείψεων στην ηλεκτρική ενέργεια που έχουν οδηγήσει σε διαλογή στη διανομή ισχύος σε ολόκληρη τη χώρα, κατακρημνίζοντας τη βιομηχανική παραγωγή.

Η προτεινόμενη αύξηση θα αποτελεί σχεδόν το 3% της συνολικής κατανάλωσης θερμικού άνθρακα της Κίνας. Σε επείγουσα ειδοποίηση με ημερομηνία 7 Οκτωβρίου, το περιφερειακό τμήμα ενέργειας της Εσωτερικής Μογγολίας ζήτησε από 72 ορυχεία να λειτουργήσουν αμέσως σε καθορισμένες υψηλότερες δυναμικότητες, υπό την προϋπόθεση ότι εξασφαλίζουν ασφαλή παραγωγή.

Η ειδοποίηση ήρθε μετά από μια συνάντηση την ίδια ημέρα κατά την οποία οι περιφερειακές αρχές χάραξαν μέτρα για τον χειμερινό ενεργειακό εφοδιασμό ως απάντηση στις εντολές του κρατικού συμβουλίου της Κίνας.

Τα 72 ορυχεία που απαριθμήθηκαν από το ενεργειακό γραφείο της Εσωτερικής Μογγολίας, τα περισσότερα από τα οποία είναι ανοιχτά κοιλώματα, είχαν προηγουμένως εγκρίνει ετήσια δυναμικότητα 178,45 εκατ. τόνων. Η ειδοποίηση πρότεινε να αυξήσουν την παραγωγική τους ικανότητα κατά 98,35 εκατ. τόνους, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters.

Η Εσωτερική Μογγολία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη κινεζική περιοχή παραγωγής άνθρακα, που παρήγαγε 1 δισεκατομμύριο τόνους το 2020 και αντιπροσωπεύει περισσότερο από το ένα τέταρτο του εθνικού συνόλου, δείχνουν τα επίσημα στοιχεία.

Ωστόσο, η παραγωγή αυτή μειώθηκε κατά 8% το 2020 και έπεφτε κάθε μήνα από τον Απρίλιο έως τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, εν μέρει λόγω μιας έρευνας κατά της διαφθοράς που ξεκίνησε πέρυσι από το Πεκίνο με στόχο τον τομέα του άνθρακα, η οποία οδήγησε σε χαμηλότερη παραγωγή καθώς απαγορεύτηκε στους ανθρακωρύχους να παράγουν άνω της εγκεκριμένης δυναμικότητας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter