Ενεργειακή κρίση: Νέες αιχμές Μισέλ κατά φον ντερ Λάιεν – «Ανεπαρκείς οι υφιστάμενες προτάσεις»

Ενεργειακή κρίση: Νέες αιχμές Μισέλ κατά φον ντερ Λάιεν – «Ανεπαρκείς οι υφιστάμενες προτάσεις»

Νέες αιχμές κατά της της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της επικεφαλής της, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την αντιμετώπιση των συνεπειών της ενεργειακής κρίσης άφησε την Παρασκευή ο προέδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σάρλ Μισέλ, μιλώντας ενώπιον δημοσιογράφων.

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να δράσουν από κοινού για να αντιμετωπίσουν την οξεία ενεργειακή κρίση που προκαλείται από την άνοδο των τιμών, από τη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας έως την από κοινού αγορά φυσικού αερίου, δήλωσε ειδικότερα την Παρασκευή ο Μισέλ σε δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με τον Μισέλ η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να επιστρέψει στη συζήτηση για την αποσύνδεση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας από την τιμή του φυσικού αερίου, τη θέσπιση με κάποιο τρόπο ανώτατων τιμών για το φυσικό αέριο, καθώς και την από κοινού αγορά του, προτάσεις οι οποίες έχουν διχάσει τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέχρι στιγμής.

Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο της Κομισιόν για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης η πρόεδρός της, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στην ετήσια ομιλία για την «Κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, πλαφόν (cap) στα κέρδη των εταιρειών που παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα με στόχο να συγκεντρωθούν περισσότερα από 140 δισεκατομμύρια ευρώ.

Τότε και πάλι ο Μισέλ άφησε αιχμές σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «επί πολλούς μήνες, αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων καλούν την Επιτροπή να εργαστεί γι’ αυτό το θέμα». «Δεν υπήρξε συναίνεση για το είδος της απόφασης που θα έπρεπε να ληφθεί, αλλά υπήρξε συναίνεση για να κληθεί η Επιτροπή να υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις» είχε προσθέσει ο ίδιος.

Πηγή: Reuters, Euronews

Διαβάστε επίσης:

Αιχμές Μισέλ κατά φον ντερ Λάιεν για τις τιμές ενέργειας – «Η Κομισιόν έχασε χρόνο»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter