EΝΦΙΑ: Παίρνει πίσω η κυβέρνηση τη μείωση του φόρου μέσω αύξησης των αντικειμενικών αξιών;

EΝΦΙΑ: Παίρνει πίσω η κυβέρνηση τη μείωση του φόρου μέσω αύξησης των αντικειμενικών αξιών;

Τα 142 εκατ. ευρώ θα λάβει πίσω η κυβέρνηση από τα 205 εκατ. ευρώ περαιτέρω ελάφρυνσης του ΕΝΦΙΑ μέσω της αύξησης των αντικειμενικών αξιών. Το γεγονός επιβεβαίωσε ο Θ. Σκυλακάκης, κάνοντας λόγο για επιπρόσθετα έσοδα του κράτους από τον ΕΝΦΙΑ που θα επιστρέψουν πίσω στους πολίτες, αναφορά που προκαλεί την απορία γιατί η κυβέρνηση δεν ρυθμίζει το ζήτημα εκ των προτέρων και όχι αφού οι φορολογούμενοι βρεθούν στις ουρές των ταμείων για να πληρώσουν τα εκκαθαριστικά τους.

Κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2020 στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Ευκλ. Τσακαλώτος προκάλεσε τον υφυπουργό Δημοσιονομικής Πολιτικής να απαντήσει για το αν είναι αλήθεια πως η κυβέρνηση θα πάρει πίσω τα 142 εκατ. από τα 205 εκατ. ευρώ που πρόσθεσε στην ήδη δρομολογημένη από τον ΣΥΡΙΖΑ μείωση του ΕΝΦΙΑ. «Θέλω την επιβεβαίωση ότι η δική σας συμβολή θα είναι μόνο 63 εκ. ευρώ» είπε προς τον Θ. Σκυλακάκη.

Ο υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής απάντησε αρχικά ότι τα νούμερα στον προϋπολογισμό δεν έχουν να κάνουν με τα ποσοστά των μειώσεων, αλλά με την αύξηση της εισπραξιμότητας του ΕΝΦΙΑ. Αναφερόμενος στην αύξηση των αντικειμενικών αξιών, ο Θ. Σκυλακάκης παραδέχτηκε ότι εξαιτίας τους αναμένεται να προκύψουν επιπρόσθετα έσοδα για το κράτος. «Ένα μεγάλο μέρος (σ.σ. των επιπλέον εσόδων) θα επιστρέψει στους πολίτες με πρόσθετη μείωση των συντελεστών» προανήγγειλε για τον ΕΝΦΙΑ, χωρίς όμως να αποσαφηνίζει γιατί οι πολίτες πρέπει να επιστρέψουν μέρος της φοροελάφρυνσής τους εξαιτίας της αύξησης των αντικειμενικών.

Στη συζήτηση παρενέβη και ο υφυπουργός Οικονομικών, Απ. Βεσυρόπουλος, ο οποίος καυχήθηκε για το ότι η κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη μείωσε τον ΕΝΦΙΑ κατά 20% σε φορολογούμενους με ακίνητη περιουσία που φτάνει το 1 εκατ. ευρώ, ενώ για εκείνους που η ακίνητη περιουσίας τους ξεπερνά το συγκεκριμένο ποσό η μείωση ανέρχεται σε 10%. «Μειώσαμε και σε αυτούς που έχουν μεσαία περιουσία γιατί εσείς τους τσακίσατε», ήταν το σχόλιο του υφυπουργού με αποδέκτη τον Ευκλ. Τσακαλώτο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter