Ενημέρωση Κοτζιά στους πολιτικούς αρχηγούς για εθνικά θέματα και Σκοπιανό – Αρνείται ο Κυριάκος

Ενημέρωση Κοτζιά στους πολιτικούς αρχηγούς για εθνικά θέματα και Σκοπιανό – Αρνείται ο Κυριάκος

Γύρο ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών για τις εξελίξεις στο ζήτημα ονομασίας της πΓΔΜ και στα εθνικά θέματα θα πραγματοποιήσει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς. Ο κ. Μητσοτάκης ενώ ζητά ενημέρωση διαμήνυσε ότι δεν προσέρχεται στο ραντεβού με τον κ. Κοτζιά.

Ο Νίκος Κοτζιάς αύριο θα έχει επαφές στη Βιέννη με τον ομόλογό του της πΓΔΜ Ν. Ντιμιτρόφ υπό τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.

Τα ραντεβού με όλους και αυτό που δεν θα γίνει

Για το σκοπό αυτό ο κ. Κοτζιάς έχει ήδη ενημερώσει τα υπόλοιπα κόμματα. Συγκεκριμένα αυτήν την εβδομάδα ο ΥΠΕΞ επικοινώνησε με τον τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο, την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά και τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.

Ο κ. Κοτζιάς, δεν κάλεσε το κόμμα της Χρυσής Αυγής.

Από τους παραπάνω τόσο ο κ. Θεοδωράκης όσο και η κυρία Γεννηματά απάντησαν θετικά με τις συναντήσεις να γίνονται την ερχόμενη εβδομάδα, πιθανότατα τη Μεγάλη Τρίτη.

Ωστόσο ο κ. Κουμουτσάκος ζήτησε από τον ΥΠΕΞ να ενημερώσει τον ίδιο και όχι τον κ. Μητσοτάκη, παρά το γεγονός ότι η ΝΔ έχει πολλάκις κατηγορήσει την Κυβέρνηση και τον Έλληνα ΥΠΕΞ για «μυστική διπλωματία» γύρω από το θέμα. Μάλιστα πηγές της ΝΔ έλεγαν ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει αντίρρηση να ενημερωθεί από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα!   

Κλείστηκε το ραντεβού με Κουτσούμπα

Ήδη, έχει προγραμματισθεί η συνάντηση με το ΚΚΕ, στις 12 η ώρα το μεσημέρι της M. Δευτέρας, στον Περισσό, όπου τον υπουργό θα υποδεχθεί ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Πέρα από τις εξελίξεις στα εθνικά ζητήματα, αυξημένο είναι το ενδιαφέρον για την υπόθεση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι κρατούνται στις φύλακές της Αδριανούπολης, στην Τουρκία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter