Ενημέρωση Τσακαλώτου – Αχτσιόγλου στην Κ.Ο των ΑΝΕΛ – Δυσφορία για την στάση του ΔΝΤ

Ενημέρωση Τσακαλώτου – Αχτσιόγλου στην Κ.Ο των ΑΝΕΛ – Δυσφορία για την στάση του ΔΝΤ

Έντονη δυσφορία για την στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στις διαπραγματεύσεις, φέρεται να εξέφρασε το υπουργικό «δίδυμο» Ε.Τσακαλώτου – Ε.Αχτσιόγλου, κατά την διάρκεια της ενημέρωσης που παρείχαν για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ.

Εμφανίστηκαν αισιόδοξοι ότι θα υπάρξει καταρχήν τεχνική συμφωνία (SLA) έως την Παρασκευή με το «μπαλάκι» στην συνέχεια να περνάει στο ΔΝΤ το οποίο θα πρέπει να καθορίσει την στάση του για το ελληνικό πρόγραμμα.

Πιθανολογήθηκε η συμφωνία σε πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 3,5% για τα επόμενα 3 χρόνια ενώ τα περίφημα «αντίμετρα» να έχουν έναρξη ισχύος από τις αρχές του 2019. Μεταξύ άλλων γίνεται διαπραγμάτευση για μείωσης των φορολογικών επιβαρύνσεων στα φυσικά πρόσωπα της τάξης του 2% καθώς και σημαντική μείωση του ΕΝΦΙΑ που μπορεί να φθάσει στα 400 εκατομμύρια. Όσον αφορά το αφορολόγητο αναμένεται να συμφωνηθεί στα 6.000 ευρώ με παράλληλα μέτρα επιδομάτων για το 1ο και 2ο παιδί καθώς και χρηματοδότηση κάλυψη προγραμμάτων για παιδικούς σταθμούς. ​

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter