Ενημέρωση από Αυγενάκη για τη συνάντηση με FIFA και UEFA ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Ενημέρωση από Αυγενάκη για τη συνάντηση με FIFA και UEFA ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Με πρωτοβουλία του βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μάρκου κατατέθηκε Κοινοβουλευτική Ερώτηση, με την οποία 22 βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ζητούν από τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη λεπτομερή ενημέρωση αναφορικά με την τετραμερή συνάντηση, που έλαβε χώρα στα τέλη Μαΐου 2022 μεταξύ FIFA -UEFA –ΕΠΟ και υφυπουργείου.

Από τον Σεπτέμβριο του 2021 οι διεθνείς συνομοσπονδίες FIFA-UEFA με επανειλημμένα αιτήματά τους ζητούσαν τη διεξαγωγή της ανωτέρω τετραμερούς συναντήσεως, όμως – παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του – ο  Αυγενάκης, δε συναινούσε στην πραγματοποίησή της παραλείποντας ακόμη και να απαντήσει στις επιστολές, που οι συνομοσπονδίες του έστελναν με τα αιτήματά τους. Χαρακτηριστική υπήρξε η με πρωτοβουλία του Υφυπουργού αναβολή της συνάντησης, τον Ιανουάριο του 2022, δύο ώρες πριν τη διεξαγωγή της! Τελικώς, έπειτα από τις συνεχείς αναβολές και επανειλημμένες οχλήσεις των διεθνών συνομοσπονδιών, η συνάντηση διεξήχθη στα τέλη Μαΐου και σύμφωνα με πληροφορίες, οι UEFA και FIFA έδωσαν τελεσίγραφο στον υφυπουργό για τροποποιήσεις στον υφιστάμενο αθλητικό νόμο και κατέστησαν σαφές πως σε διαφορετική περίπτωση το ελληνικό ποδόσφαιρο θα βρεθεί και πάλι υπό την απειλή της τιμωρίας και του αποκλεισμού.

Κατόπιν τούτων, οι Βουλευτές μεταξύ άλλων, «αιτούνται επίσημη ενημέρωση ως προς το περιεχόμενο των αλλαγών, που ζητούν οι FIFA-UEFA, το εάν αυτές αφορούν σε νομοθετήματα του Υφυπουργού κ. Αυγενάκη και εάν ο Υφυπουργός έχει ενημερωθεί για την πρόθεση αποστολής επιστολής από τη FIFA-UEFA, που ισοδυναμεί με «κόκκινη κάρτα» στο χώρο του ποδοσφαίρου. Τέλος, ζητούν από τον κ. Αυγενάκη να καταθέσει στο Σώμα τα Επίσημα πρακτικά της τετραμερούς συναντήσεως, ώστε να αξιολογηθούν από τον ελληνικό λαό στο σύνολό του».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter