Ενισχύεται η ασφάλεια στον πύργο του Άιφελ μετά το σημερινό πανό της Greenpeace

Η ασφάλεια θα ενισχυθεί γύρω από τον πύργο του Άιφελ και μέσα σ' αυτόν, ανακοίνωσαν σήμερα η δημαρχία του Παρισιού και η αστυνομία, μετά την εισβολή τα χαράματα μελών της Greenpeace που κατάφεραν να τοποθετήσουν ένα γιγάντιο πανό πάνω στο παρισινό μνημείο.

Καθώς η εισβολή αυτή αποκαλύπτει «δυσλειτουργίες στην ασφάλεια» σε μια στιγμή που η τζιχαντιστική απειλή παραμένει αυξημένη, αποφασίσθηκε κυρίως να ενισχυθούν οι περίπολοι γύρω από τον πύργο του Άιφελ, καθώς και οι ομάδες ασφαλείας με σκύλους τόσο στο έδαφος όσο και στους ορόφους του μνημείου, αναφέρουν η δημαρχία και η αστυνομία σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Τα «ανθρώπινα μέσα» θα ενισχυθούν επίσης στον κέντρο επίβλεψης του πύργου και θα επανεκτιμηθεί ο περιφερειακός μηχανισμός βιντεοπροστασίας, τη λειτουργία του οποίου εξασφαλίζει ένα τοπικό αστυνομικό τμήμα, διευκρινίζουν.

Τα περισσότερα από τα μέτρα θα εφαρμοστούν αμέσως, προστίθεται, ενώ την ερχόμενη χρονιά θα τοποθετηθεί η μόνιμη διάταξη ασφαλείας, που περιλαμβάνει υαλοπίνακες, οι οποίοι είναι ταυτόχρονα καλύτεροι αισθητικά και πιο αποτελεσματικοί από τα προσωρινά φράγματα που υπάρχουν τώρα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.