Ενισχύονται τα ελληνικά ομόλογα ενόψει συμφωνίας στο Eurogroup

Ενισχύονται τα ελληνικά ομόλογα ενόψει συμφωνίας στο Eurogroup

Η διαφαινόμενη συμφωνία για το χρέος στο Eurogroup της Πέμπτης, μειώνει τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων και κρατάει σε σταθεροποίηση το Χρηματιστήριο, σε μία μέρα που τα διεθνή χρηματιστήρια και οι διεθνείς αγορές στο σύνολό τους, βρίσκονται στο «κόκκινο» εξαιτίας του εμπορικού πολέμου που έχει ξεκινήσει ο Τραμπ σε Ευρώπη και Κίνα.

Η τιμή του 5ετούς κρατικού ομολόγου διαπραγματεύεται στα 99,75 λεπτά του ευρώ έναντι τιμής 99,20 λεπτών της χθεσινής συνεδρίασης, με την σημερινή απόδοση να κυμαίνεται στο 3,55% από 3,69% της συνεδρίασης της περασμένης Δευτέρας. Η τιμή του νέου 7ετούς ομολόγου (υπενθυμίζουμε ότι εκδόθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 2018) διαμορφώνεται στα 96,85 λεπτά του ευρώ έναντι 96,05 λεπτών της προηγούμενης συνεδρίασης. Η απόδοση του 7ετούς ομολόγου υποχωρεί σήμερα στο 3,92% από 4,06% της χθεσινής συνεδρίασης. Το 10ετές κρατικό ομόλογο εμφανίζει τιμή στα 94,90 λεπτά του ευρώ έναντι 94,35 λεπτά της χθεσινής συνεδρίασης με την απόδοση σήμερα να διολισθαίνει στα 4,40% από 4,48% της προηγούμενης συνεδρίασης.

Το spread (διαφορά απόδοσης του 10ετούς ελληνικού ομολόγου με το αντίστοιχο γερμανικό ομόλογο) διαπραγματεύεται στις 404 μονάδες βάσης.

Περίπου μισή ώρα πριν από το κλείσιμο, το Χρηματιστήριο της Αθήνας κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας στα επίπεδα των 770 μονάδων, τη στιγμή που τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και η Wall Street που άνοιξε μόλις πριν από λίγο καταγράφουν πτώση άνω της μίας ποσοστιαίας μονάδας.  

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter