Ενισχύονται τα μέτρα κατά του κορονοϊού- Απαγόρευση της κυκλοφορίας σε Κροατία, Ρουμανία και Σαουδική Αραβία

Ενισχύονται τα μέτρα κατά του κορονοϊού- Απαγόρευση της κυκλοφορίας σε Κροατία, Ρουμανία και Σαουδική Αραβία

Αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού, όπως την απαγόρευση της άσκοπης μετακίνησης των πολιτών από σήμερα το πρωί, ανακοίνωσε αργά χθες βράδυ, τόσο η Κροατία όσο και η Ρουμανία αλλά και η Σαουδική Αραβία.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εσωτερικών της Κροατίας και επικεφαλής της Αρχής Πολιτικής Προστασίας Ντάβορ Μποζίνοβιτς ανακοίνωσε ότι: «Ο ισχυρός σεισμός που έπληξε το Ζάγκρεμπ (την Κυριακή 22 Μαρτίου) έχει καταστήσει τον αγώνα μας κατά του κορονοϊού πολύ δυσκολότερο, αλλά η πρόληψη της διάδοσης του ιού παραμένει η πρώτη μας προτεραιότητα», υπογράμμισε ο κ. Μποζίνοβιτς, στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο «RTL».

Ο κ. Μποζίνοβιτς επισήμανε ακόμα ότι έχει ήδη τεθεί σε ισχύ το κλείσιμο των λαϊκών αγορών, ως μέτρο αποτροπής της διασποράς του ιού. Υπογράμμισε, δε, ότι τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση θα προετοιμάσει ένα δημοσιονομικό πλαίσιο για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τον σεισμό.

Ρουμανία: Τρεις νεκροί και απαγόρευση της κυκλοφορίας

 Τον τρίτο νεκρό από κορονοϊό ανακοίνωσαν οι ρουμανικές Αρχές. Πρόκειται για άνδρα ηλικίας 70 ετών, με προϋπάρχουσες χρόνιες παθήσεις (διαβήτη, υψηλή αρτηριακή πίεση), ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό στις 19 Μαρτίου και στη συνέχεια νοσηλεύθηκε στο νοσοκομείο Λοιμωδών Νοσημάτων, στο Ιάσιο, από τις 20 Μαρτίου, σύμφωνα με όσα ανέφερε η Ομάδα Στρατηγικής Επικοινωνίας (GCS).

Στο μεταξύ, από χθες το βράδυ, οι αρχές αποφάσισαν το κλείσιμο των εμπορικών κέντρων στη χώρα. Τα σούπερ μάρκετ, οι υπεραγορές και τα φαρμακεία θα παραμείνουν ανοιχτά. Επίσης, η μετακίνηση των πολιτών εκτός των σπιτιών τους θα περιοριστεί και θα γίνεται μόνο με υπεύθυνη δήλωση, στην οποία θα αναγράφεται ο λόγος μετακίνησης. Οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν για το περιεχόμενο της υπεύθυνης δήλωσης στις ιστοσελίδες της ρουμανικής κυβέρνησης, των υπουργείων και της Ομάδας Στρατηγικής Επικοινωνίας.

Απαγόρευση κυκλοφορίας και στη Σαουδική Αραβία

Ο Σαουδάραβας βασιλιάς Σαλμάν διέταξε την εφαρμογή απαγόρευσης κυκλοφορίας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση της COVID-19 από τις 19:00 το απόγευμα μέχρι τις 06:00 το πρωί για 21 ημέρες, όπως ανέφεραν τα κρατικά ΜΜΕ στη Σαουδική Αραβία.

Η απαγόρευση θα εφαρμοστεί από σήμερα το βράδυ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter