Εναλλακτική άθληση για παιδιά- Crossfit, Krav maga, καποέιρα, τεχνικές τσίρκου

Εναλλακτική άθληση για παιδιά- Crossfit, Krav maga, καποέιρα, τεχνικές τσίρκου

Μπορεί το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο, το μπαλέτο και το καράτε να στέκουν ψηλά στις προτιμήσεις των παιδιών, αλλά αυτές οι νέες μορφές άσκησης θα τα εντυπωσιάσουν!

Ο πολυχώρος WE προσφέρει μια μεγάλη γκάμα «ψαγμένων» μαθημάτων για παιδιά ηλικίας 6 χρόνων και πάνω. Eναέρια ακροβατική κούνια, εναέριο ακροβατικό στεφάνι, εναέρια πανιά αλλά και εναέριο σκοινί είναι μερικές από τις τέχνες που διδάσκονται από την ομάδα Kirko. Η ίδια ομάδα προσφέρει μαθήματα μεικτών τεχνικών τσίρκου όπως χούλα χουπ, κορύνες, κορδέλες, κρίκους αλλά και ξυλοπόδαρα, μονόκυκλο κ.ά. Στον εξωτερικό του χώρο το WE διαθέτει τερέν τοξοβολίας. Στόχοι, βέλη και τόξα με σκοπό τη γνωριμία του κοινού με το άθλημα. Eπίσης, διαθέτει εγκαταστάσεις για ασφαλή εκμάθηση skate, longboard & bmx.

 

Παιδί στο σπίτι και η ψυχολογία του – Η ειδικός δίνει απαντήσεις στο documentonews.gr

Το crossfit συνδυάζει ασκήσεις από αγωνίσματα ενόργανης γυμναστικής, άρσης βαρών και στίβου που επαναλαμβάνονται σε κυκλική προπόνηση. Το CrossFit για παιδιά είναι ειδικά σχεδιασμένο για τις ιδιαίτερες ανάγκες που έχει η ανάπτυξή τους. Απευθύνεται σε ηλικίες από 3 έως 18 χρόνων. Το προσχολικό crossfit (3-5 χρόνων) εστιάζει στην ανάπτυξη των κινητικών ικανοτήτων, της ισορροπίας και της βασικής δύναμης των παιδιών, χωρίς τη χρήση βαρών. Το παιδικό (5-12 χρόνων) εκπαιδεύει τα παιδιά και τα προετοιμάζει σωματικά, διδάσκοντάς τους τις δέκα βασικές δεξιότητες του fitness (δύναμη, ισορροπία, συντονισμό, ευλυγισία, αντοχή, ταχύτητα, ευκινησία, ισχύ, καρδιοαναπνευστική αντοχή και ακρίβεια). Το crossfit για έφηβους (12-18 χρόνων) διδάσκει τη σωστή στάση και μηχανική του σώματος μέσα από λειτουργικές και αθλητικές ασκήσεις που αλλάζουν κάθε μέρα.

Krav maga σημαίνει κοντινή μάχη ‒ είναι ένα σύστημα αυτοάμυνας που διδάσκει πώς να αποφεύγονται, να αντιμετωπίζονται και να ξεπερνιούνται όλων των ειδών οι επιθέσεις και η βία. To krav maga για παιδιά (9 χρόνων και πάνω) τα καθιστά ικανά, σε σύντομο χρονικό διάστημα, να μάθουν τεχνικές αυτοάμυνας, προσαρμοσμένες στην ηλικία τους καθώς και στις φυσικές και πνευματικές τους ικανότητες. Τα παιδιά διδάσκονται πώς να αναγνωρίζουν συνηθισμένες απειλές και η αυτοάμυνα διδάσκεται μέσω παιχνιδιών ώστε να διασκεδάζουν αλλά ταυτόχρονα και να γυμνάζονται.

 

«Μαμά, υπάρχει ο Αϊ-Βασίλης;»- Οι ειδικοί μας βοηθούν…

Το καποέιρα είναι μια βραζιλιάνικη πολιτιστική έκφραση που εμπεριέχει χορό, πολεμική τέχνη, φιλοσοφία, άθληση και εκπαίδευση. Αν και με μια πρώτη ματιά το καποέιρα μπορεί να φαίνεται κάπως «σκληρή» άσκηση για μικρά παιδιά, η εμπειρία από σχολές του εξωτερικού έχει δείξει ότι πρόκειται για μια πολύ ευεργετική ασχολία, που χαρίζει δύναμη, ευελιξία, ισορροπία, συντονισμό και παράλληλα καλλιεργεί την πειθαρχία, την αφοσίωση, την υπευθυνότητα και την εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του ατόμου. Η ενδεδειγμένη ηλικία για να ξεκινήσει ένα παιδί καποέιρα είναι εκείνη των 6 χρόνων.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter