Εννέα αριστερές οργανώσεις υπογράφουν κείμενο κοινής δράσης

Εννέα αριστερές οργανώσεις υπογράφουν κείμενο κοινής δράσης

Εντείνονται οι διεργασίες στο χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, _x000D_
σε μια περίοδο που ο κόσμος της εργασίας υφίσταται τις επιπτώσεις από _x000D_
τις κυβερνητικές επιλογές, με επίκεντροτην υγειονομική και οικονομική _x000D_
κρίση.

Κείμενο για την κοινή δράση σε όλα τα ζητήματα της συγκυρίας και την προώθηση «μιας μετωπικής λογικής στο κίνημα και την αριστερά» συνυπογράφουν, εννέα πολιτικές οργανώσεις και σχήματα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Με στόχο το άνοιγμα του διαλόγου για «μια συνολική απάντηση στην κρίση, για το σοσιαλισμό – κομμουνισμό που απαιτεί η εποχή μας» υπογράφουν κοινό κείμενο η Διεθνιστική Εργατική Αριστερά (ΔΕΑ), η Λαϊκή Ενότητα (Αριστερό Ρεύμα, Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση, ανένταχτοι/ες) και ο Συντονισμός Κομμουνιστικών Δυνάμεων (Αναμέτρηση, Αριστερή Ανασύνθεση, Κίνηση Κομμουνιστών Εργατικός Αγώνας, Παρέμβαση, Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο, Σύλλογος Γ.Κορδάτος, ανένταχτοι/ες).

Το κείμενο των «9» έχει τίτλο «Για την κοινή δράση δυνάμεων της ανυπότακτης και ριζοσπαστικής Αριστεράς»

Μιλώντας στο Documento o Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Πολιτικης Γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας – δηλώνει ότι θεωρεί «πολύ σημαντική και ελπιδοφόρα την κοινή ανακοίνωση εννέα πολιτικών οργανώσεων της Ριζοσπαστικής και Ανυπότακτης Αριστεράς». Και προσθέτει: «Η ενωτική αυτή πολιτική πρωτοβουλία απαντά στις ανάγκες της συγκυρίας για μια ισχυρή κινηματική και πολιτική παρέμβαση της Αριστεράς για την υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού και της νεολαίας. Κι αυτό ιδιαίτερα στους καιρούς της πανδημίας και της συνεπακόλουθης οικονομικής κρίσης που η κυβέρνηση Μητσοτάκη και οι κυρίαρχες οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις επιδιώκουν να φορτώσουν τις συνέπειες τους στις δυνάμεις της εργασίας». Δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται από αριστερά σχήματα να συντονίσουν το βηματισμό τους.

Πάντως, οι οργανώσεις που υπογράφουν από κοινού το κείμενο τονίζουν ότι «είναι στιγμή για το λαϊκό κίνημα και την ανατρεπτική αριστερά να ξαναβγούν στο προσκήνιο. Ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό, τον εθνικισμό, τον πόλεμο, τον ρατσισμό. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, αναδεικνύεται η ανάγκη για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, ενάντια στον κόσμο του κέρδους και της αγοράς, ενάντια στον καπιταλισμό. Για αυτό είναι απαραίτητη η διεκδίκηση αιτημάτων άμεσης ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών».

Μάλιστα, κρίνουν ότι απαιτείται «συσπείρωση δυνάμεων και μετωπική πολιτική γύρω από συγκεκριμένες πολιτικές αιχμές, αιτήματα και πρωτοβουλίες. Κοινή δράση μέσα στο συνδικαλιστικό και λαϊκό κίνημα στην παραπάνω κατεύθυνση και άνοιγμα του δρόμου για μία αγωνιστική ενότητα των ταξικών δυνάμεων, με στόχο προοπτικά τη δημιουργία μαζικών μορφών συντονισμού σωματείων και συλλογικοτήτων των εργαζομένων και του λαού».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter