Εννιά μήνες έφτιαχνε βιβλιοθήκη ο Καραμανλής και την εγκαινίασε… χωρίς βιβλία

Εννιά μήνες έφτιαχνε βιβλιοθήκη ο Καραμανλής και την εγκαινίασε… χωρίς βιβλία

Εννέα ολόκληρους μήνες πήρε η κατασκευή μιας βιβλιοθήκης στο 1ο Γυμνάσιο Σερρών. Ήταν φθινόπωρο και συγκεκριμένα Σεπτέμβριος μαζί με τον αγιασμό όταν ο Κώστας Καραμανλής ρώτησε την διευθύντριά αν υπάρχει κάτι που χρειάζεται το σχολείο και η απάντηση ήταν μια βιβλιοθήκη. Τελικά έφτασε Μάιος με τα σχολεία να ετοιμάζονται να κλείσουν για καλοκαίρι για να ολοκληρωθεί το… μεγάλο αυτό έργο υποδομής.

Σίγουρα όμως το γεγονός πως πήρε εννιά μήνες η κατασκευή ενός επίπλου είναι από μόνος του ένας λόγος για να πανηγυρίσεις, γ’αυτό και ο υπουργός Μεταφορών βρέθηκε στις Σέρρες για την τελετή… παράδοσης της βιβλιοθήκης.

«Όταν τον Σεπτέμβριο, στον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, επισκέφτηκα το ιστορικό 1ο Γυμνάσιο Σερρών, ρώτησα την διευθύντριά του, κα Ζέττα, αν υπάρχει κάτι που το σχολείο χρειάζεται. Εκείνη μου απάντησε αυθόρμητα “το σχολείο έχει ανάγκη από μια βιβλιοθήκη. Είναι το μοναδικό Γυμνάσιο στις Σέρρες που δεν διαθέτει…. Επιστρέφοντας λοιπόν στην Αθήνα, ζήτησα αμέσως από την ΚΤΥΠ να κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή αυτής της βιβλιοθήκης το συντομότερο δυνατό» έγραψε στο twitter ο υπουργός για να συμπληρώσει:

Σήμερα, οι υποδομές της βιβλιοθήκης του 1ου Γυμνασίου Σερρών, είναι πλέον έτοιμες να υποδεχθούν στα ράφια τους τα βιβλία και στους χώρους τους, τους μαθητές. Γιατί τα βιβλία, ιδιαίτερα για τους νέους, αποτελούν το όχημα για ένα μοναδικό ταξίδι στον κόσμο της γνώσης. Και εμείς οφείλουμε να τους το προσφέρουμε».

Και μπορεί η βιβλιοθήκη να ήταν στη θέση της, αλλά τα…  βιβλία έλειπαν.

Αλλά τι τα θέλουν τα βιβλία τα παιδιά στο σχολείο;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter