Εννιά νεκροί από επιθέσεις του Ιράν κατά αντάρτικων ομάδων στο κουρδικό Ιράκ

Εννιά νεκροί από επιθέσεις του Ιράν κατά αντάρτικων ομάδων στο κουρδικό Ιράκ

Το Ιράν επιτέθηκε την Τρίτη σε ιρανο-κουρδικές αντιπολιτευτικές ομάδες στην κουρδική περιοχή του βόρειου Ιράκ, σκοτώνοντας εννέα ανθρώπους και τραυματίζοντας αρκετούς άλλους.

«Οι επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη την Τετάρτη επικεντρώθηκαν σε βάσεις στο Κόγια, περίπου 60 χιλιόμετρα ανατολικά του Ερμπίλ», δήλωσε στο Al Jazeera ο Σοράν Νούρι, μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος του Ιρανικού Κουρδιστάν, ένοπλης αντιπολιτευτικής δύναμης που είναι απαγορευμένη στο Ιράν και διεκδικεί αυτονομία για τις κουρδικές περιοχές της ασιατικής χώρας.

Συνέχεια των επιθέσεων

Το ιρανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA ανέφερε ότι οι χερσαίες δυνάμεις του Σώματος των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν (IGRC) στόχευσαν ορισμένες βάσεις μιας αυτονομιστικής ομάδας στο βόρειο Ιράκ με «πύραυλους ακριβείας» και ένα «drone αυτοκτονίας».

Οι επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη του Ιράν είχαν στόχο ένα στρατόπεδο, σπίτια, γραφεία και άλλες περιοχές γύρω από την Κόγια, είπε ο Νούρι. Ο Νούρι περιέγραψε την επίθεση ως συνεχιζόμενη. Το Σάββατο και τη Δευτέρα, οι δυνάμεις του IRGC εξαπέλυσαν ένα κύμα επιθέσεων με drone και πυροβολικό με στόχο κουρδικές θέσεις.

«Αυτή η επιχείρηση θα συνεχιστεί με την απόλυτη αποφασιστικότητά μας έως ότου η απειλή αποκρουστεί αποτελεσματικά, οι βάσεις των τρομοκρατικών ομάδων διαλύονται και οι αρχές της κουρδικής περιοχής αναλαμβάνουν τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες τους», ανέφερε ο IRGC σε δήλωση που διαβάστηκε στην κρατική τηλεόραση.

Κατηγορίες για συμμετοχή στις διαδηλώσεις

Οι ιρανικές αρχές κατηγόρησαν ιρανο-κούρδους αυτονομιστές που εδρεύουν στο βόρειο Ιράκ για συμμετοχή σε διαδηλώσεις στο Ιράν που οδήγησαν στο θάνατο δεκάδων ανθρώπων. Να σημειωθεί ότι η 22χρονη Μάσχα Αμίνι που δολοφονήθηκε από την αστυνομία ηθικής του Ιράν επειδή δεν φορούσε σωστά το χιτζάμπ, προκαλώντας βροντερές διαμαρτυρίες από πλευράς πολιτών και αιματηρή καταστολή από πλευράς κράτους ήταν Κούρδισσα στην καταγωγή.

Διαβάστε επίσης:

Ιράν: Η επανάσταση των γυναικών

Ιράκ: Αιματηρές ταραχές στη Βαγδάτη για την παραίτηση πολιτικού κληρικού -Τουλάχιστον 30 νεκροί

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter