Εννιά χρόνια φυλακή σε Ιταλίδα τζιχαντίστρια

Εννιά χρόνια φυλακή σε Ιταλίδα τζιχαντίστρια

Σε εννέα χρόνια φυλάκισης καταδικάσθηκε η Ιταλίδα Μαρία Τζούλια Σέρτζιο ( η οποία υιοθέτησε το όνομα Φατιμά) είκοσι εννέα ετών -η οποία συμμετέχει στον ισλαμικό ιερό πόλεμο- από το δικαστήριο του Μιλάνου.

H Σέρτζιο, σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, εδώ και δυο χρόνια βρίσκεται στην Συρία και παίρνει μέρος σε επιθέσεις και στρατιωτικές δράσεις των τζιχαντιστών. Πρόκειται για την πρώτη καταδίκη αυτού του είδους από την ιταλική δικαιοσύνη, και για τον λόγο αυτό προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης. Παράλληλα, οι δικαστές της ιταλικής συμπρωτεύουσας καταδίκασαν σε δέκα χρόνια φυλάκισης τον σύζυγο της εικοσιεννιάχρονης, τον Αλβανό ‘Αλντο Κομπούζι, και σε τέσσερα χρόνια τον πατέρα της, τον Ιταλό Σέρτζιο Σέρτζιο.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του πατέρα της «τζιχαντίστριας» δήλωσε πως θεωρεί άδικη την καταδίκη του πελάτη του, από την στιγμή που είχε διακόψει κάθε σχέση με την κόρη του, η οποία ασπάσθηκε τον μουσουλμανικό εξτρεμισμό.

«Ελάτε εδώ στην Συρία, εδώ κόβουμε κεφάλια και σύντομα θα το κάνουμε και στην Ιταλία», έγραψε σε γράμμα προς τους γονείς της η Μαρία Τζούλια Σέρτζιο. Η δε γυναίκα η οποία μύησε την «Φατιμά» στον λεγόμενο ιερό ισλαμικό πόλεμο, υποστήριζε ότι «το να σκοτώνεις τους αλλόθρησκους που ζουν στην Δύση, όχι μόνον επιτρέπεται, αλλά αποτελεί πραγματικό χρέος».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter