Ενώ η Ιαπωνία δεν διατίθεται να κάνει χαρακίρι για τον τουρισμό, ο Μητσοτάκης άνοιξε και περιμένει

Ενώ η Ιαπωνία δεν διατίθεται να κάνει χαρακίρι για τον τουρισμό, ο Μητσοτάκης άνοιξε και περιμένει

Η Ιαπωνία άρχισε να δέχεται τουρίστες επιβάλλοντας όμως σκληρά μέτρα και αυστηρούς ελέγχους. Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα προβληματίζει η παντελής έλλειψη ελέγχων και μέτρων προστασίας ενώ η καλοκαιρινή σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει κυρίως στα νησιά.

Ενώ δηλαδή στην Ιαπωνία κανείς δεν είναι διατεθημένος να διαπράξει χαρακίρι με σκοπό την εξυπηρέτηση τουριστών, καθώς η προστασία της δημόσιας υγείας αξιολογείται ως σημαντικότερη των κερδών από τον τουρισμό, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει μετατρέψει το «ανοίξαμε και σας περιμένουμε άνευ όρων» σε εθνικό μας σλόγκαν.

Άρθρο των Fnancial Times, το οποίο τιτλοφορείται «Η λέξη για το καλοκαίρι είναι “Ελλάδα”», προτρέπει sτους τουρίστες να… say kalimera στα υπέρκομψα ελληνικά resort ενώ προτείνει ως must προορισμούς τη Ζάκυνθο, την Κρήτη, τη Ρόδο και την Πάρο για όσους θέλουν να ζήσουν τον μύθο των ελληνικών διακοπών. Φυσικά στο δημοσίευμα δεν αναφέρονται οι μισθοί πείνας που παίρνουν όσοι εξυπηρετούν τουρίστες στους 40 βαθμούς Κελσίου, ούτε οι συνθήκες στέγασης των εργαζόμενων στον τουρισμό, και εννοείται πως δεν αναφέρεται το γεγονός πως η λανθασμένη κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας στηριζόταν στο επιχειρηματολογικό μαξιλαράκι του «έλα μωρέ, καλοκαίρι έρχεται, θα βγάλουμε τα σπασμένα απ’ τους τουρίστες».

Ενώ λοιπόν η γαλάζια κυβέρνηση διαχειρίζεται για ακόμη μια χρονιά το τουριστικό κύμα με τη συνήθη μέθοδο του αυτοσχεδιασμού, την ίδια στιγμή που σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ το οποίο επικαλείται το Reuters, οι ξένοι τουρίστες που επισκέπτονται την Ιαπωνία θα είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκες, να έχουν ιδιωτική ασφάλιση υγείας και να βρίσκονται υπό επιτήρηση καθ’ όλη την παραμονή τους στη χώρα, σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση καθώς σχεδιάζεται ένα σταδιακό άνοιγμα μετά από τα δύο χρόνια περιορισμών για την COVID-19.

Σε αυτή την πρώτη φάση του «ανοίγματος» από τις 10 Ιουνίου, θα επιτρέπονται μόνο επισκέπτες που ταξιδεύουν με οργανωμένα γκρουπ, όπως ανακοίνωσε ο Ιαπωνικός Οργανισμός Τουρισμού (JTA), προσθέτοντας ότι ξεναγοί από τα ταξιδιωτικά γραφεία που συνοδεύουν τους επισκέπτες θα πρέπει να διασφαλίζουν ότι οι τουρίστες φορούν τις μάσκες τους.

«Οι τουριστικοί οδηγοί θα πρέπει να υπενθυμίζουν συχνά σε αυτούς που συμμετέχουν στο ταξίδι τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης της μόλυνσης, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης και αφαίρεσης μάσκας, σε κάθε φάση του ταξιδιού», ανέφερε ο JTA στις οδηγίες του. «Ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους, η χρήση μάσκας θα πρέπει να συνεχιστεί σε καταστάσεις όπου οι άνθρωποι βρίσκονται σε στενή απόσταση μεταξύ τους».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter