Ενωμένες οι δημοκρατικές δυνάμεις για το έγκλημα των Τεμπών – Όλες οι πολιτικές ομάδες υπερψήφισαν την αναφορά

Ενωμένες οι δημοκρατικές δυνάμεις για το έγκλημα των Τεμπών – Όλες οι πολιτικές ομάδες υπερψήφισαν την αναφορά

Σύσσωμες οι επτά πολιτικές ομάδες υπερψήφισαν την αναφορά της Μαρίας Καρυστιανού στην επιτροπή αναφορών (ΡΕΤΙ) του ευρωκοινοβουλίου, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση πως θα είναι δίπλα στον αγώνα των συγγενών των θυμάτων που αναζητούν αλήθεια και δικαιοσύνη.

Διαβάστε επίσης: Μεγάλη νίκη για την Μαρία Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο – Ανοίγει ο δρόμος για την δικαίωση 57 ψυχών (Video)

Οι δημοκρατικές δυνάμεις στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων «αγκαλιάζοντας» τους 57 νεκρούς των Τεμπών. Εκτός της ευρωπαϊκής αριστεράς και όλες οι υπόλοιπες ομάδες επίσης υπερψήφισαν την αναφορά. Οι σοσιαλδημοκράτες, το ευρωπαϊκό λαϊκό κόμμα στο οποίο ανήκει και η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, το Renew, οι πράσινοι και οι ΕΣΜ (ευρωπαίοι συντηρητικοί και μεταρρυθμιστές) χαιρέτησαν την αναφορά της κ. Καρυστιανού για το έγκλημα των Τεμπών.

Εκφράζοντας την συμπαράστασή τους στις οικογένειες των θυμάτων τοποθετήθηκαν σε ολιγόλεπτες ομιλίες οι Έλληνες ευρωβουλευτές Κώστας Αρβανίτης, Νίκος Παπανδρέου, Γιώργος Κύρτσος, Λευτέρης Αλαβάνος, Πέτρος Κόκκαλης και ο Μανώλης Φράγκος.

Τον λόγο πήρε και ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, κ. Κυμπουρόπουλος, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά πως «έχει εμπιστοσύνη στο δικαστικό σώμα» αγνοώντας προφανώς πως εξελίσσεται η υπόθεση των Τεμπών αλλά και τα κατάφωρα λάθη των υπευθύνων από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter