Ένοπλος άνοιξε πυρ σε σχολείο – Δύο νεκροί

Ένοπλος άνοιξε πυρ σε σχολείο – Δύο νεκροί

Ένας ένοπλος άνδρας άνοιξε πυρ σήμερα σε ένα ιδιωτικό σχολείο στο Ριάντ, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλον ένα, έγινε γνωστό από μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

«Ένας εκπαιδευτικός πήρε ένα όπλο και μπήκε σε αίθουσα του σχολείου, όπου σκότωσε τον αναπληρωτή διευθυντή κι έναν υπάλληλο», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο αυτή η πηγή, που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Η αστυνομία αντιμετωπίζει το περιστατικό ως εγκληματική ενέργεια κι όχι ως τρομοκρατική υπόθεση, ανέφερε η ίδια πηγή, συμπληρώνοντας ότι ο ύποπτος ιρακινής καταγωγής αναζητείται από τις αρχές.

Πρόκειται για μια υπόθεση που σχετίζεται με «έναν δυσαρεστημένο εργαζόμενο» δήλωσε από την πλευρά του ο Ταλάλ αλ Μαϊμάν, διευθύνων σύμβουλος του Kingdom School, του ομίλου στον οποίο ανήκει το σχολείο.

«(…) Ένας άνδρας αραβικής καταγωγής είχε απολυθεί από το σχολείο πριν από τέσσερα χρόνια λόγω των θεμάτων θυμού που αντιμετώπιζε και της ασταθούς προσωπικότητάς του» τόνισε ο ίδιος μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Τα θύματα ήταν σαουδαραβικής και παλαιστινιακής υπηκοότητας, σύμφωνα με τον αλ Μαϊμάν και η κατάσταση στο σχολείο έχει πλέον εξομαλυνθεί.

«Σημειώθηκαν πυροβολισμοί στο Kingdom School στο Ριάντ», γνωστοποίησε νωρίτερα η πρεσβεία των ΗΠΑ σε ένα μήνυμα στο Twitter.

«Το σχολείο (ήταν) κλειστό, κανένας μαθητής δεν βρισκόταν εκεί» σημειωνόταν στην ανακοίνωση. Επιπλέον η πρεσβεία απηύθυνε έκκληση στους Αμερικανούς πολίτες να «αποφύγουν την περιοχή», ενώ δεν διευκρίνιζε τα κίνητρα του δράστη.

Το Kingdom School είναι ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα που ανήκει στον όμιλο Kingdom Holding του δισεκατομμυριούχου πρίγκιπα Ουάλιντ μπεν Ταλάλ, σύμφωνα με τον ιστότοπο του σχολείου.

Στον ιστότοπό του, το Kingdom Holding διευκρινίζει ότι στα σχολεία του ομίλου φοιτούν περισσότεροι από 4.000 μαθητές και απασχολούνται 300 εκπαιδευτικοί, σε συνοικίες του Ριάντ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter