Ενοποιημένος φορέας αναλαμβάνει το Κτηματολόγιο

Ενοποιημένος φορέας αναλαμβάνει το Κτηματολόγιο

Όπως έγινε γνωστό, ο νέος φορέας θα ανήκει στην εποπτεία του ΥΠΕΝ και θα προκύψει από τη συγχώνευση των υφιστάμενων υποθηκοφυλακείων και κτηματολογικών γραφείων.

«Μεγάλη τομή» χαρακτήρισε τη νομοπαρασκευαστική διαδικασία για τη δημιουργία ενοποιημένου φορέα, ο οποίος θα αναλάβει την ολοκλήρωση του κτηματολογίου ο υπουργός ΠΕΝ Γιώργος Σταθάκης ύστερα από συνάντηση που πραγματοποίησε με το Σωματείο Εργαζομένων στο Κτηματολόγιο (ΣΕΚΤ).

Ο κ. Σταθάκης ανακοίνωσε ότι ο ενιαίος φορέας που θα αναλάβει το κρίσιμο για τη χώρα αναπτυξιακό έργο, θα είναι μετεξέλιξη της Ανώνυμης Εταιρίας «Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση» (ΕΚΧΑ), θα έχει δημόσιο χαρακτήρα και θα διασφαλίζονται όλες οι θέσεις εργασίας, καθώς και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, υπό το καθεστώς του ενιαίου μισθολογίου.

Όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΝ ( υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας), άμεση προτεραιότητα του υπουργείου είναι η ολοκλήρωση της κτηματογράφησης της χώρας, χωρίς άλλες καθυστερήσεις και παρεμβολές. Προς αυτήν την κατεύθυνση, σύμφωνα πάντα με το υπουργείο, αποτελεί θετική εξέλιξη το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών για το έργο «ΚΤΙΜΑ_16», που αφορά στην κτηματογράφηση του 50% της χώρας. Τέλος, σημειώνεται ότι η όλη διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter