Ενόψει φιέστας με Μητσοτάκη κρύβουν τα κρούσματα κορονοϊού στην Ακρόπολη

Ενόψει φιέστας με Μητσοτάκη κρύβουν τα κρούσματα κορονοϊού στην Ακρόπολη

Ανησυχία στους υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού καθώς η ηγεσία του περί την επικοινωνία τυρβάζει.

Έντονη ανησυχία και προβληματισμός έχουν κυριεύσει τους εργαζόμενους στην Ακρόπολη μετά την αποκάλυψη κρουσμάτων κορονοϊού στην Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως (ΥΣΜΑ) και την ύπαρξη κι άλλων όπως αποκάλυψε το Documento, στο φυλακτικό προσωπικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών (ΕΦΑΠΑ). Ενώ τα κρούσματα καταγγέλλεται ότι είναι τέσσερα, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ τα αποσιωπεί.

Οι εργαζόμενοι ανησυχούν καθώς, σύμφωνα με ρεπορτάζ του tvxs.gr, το υπουργείο Πολιτισμού φαίνεται να υιοθετεί την τακτική απόκρυψης κρουσμάτων και παλινωδίες του ΥΠΠΟΑ στη διαχείριση, καθώς οι υπηρεσίες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ρίχνουν η μία το μπαλάκι στην άλλη.

Αυτό όμως που φαίνεται να ενδιαφέρει πρωτίστως την ηγεσία του υπουργείου είναι η φιέστα που ετοιμάζεται (αν όσοι ζείτε στο λεκανοπέδιο κι έχετε στρέψει το βλέμμα σας προς την Ακρόπολη τελευταία, θα έχετε παρατηρήσει ενδεχομένως το βράδυ να αναβοσβήνουν στιγμιαία τα φώτα) με την παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη την Τετάρτη (30/09/2020) για τα εγκαίνια του στον φωτισμό της Ακρόπολης.

Άλλη μια φτηνή επικοινωνιακή διαχείριση από το διαβόητο «επιτελικό κράτος» και ιδιαίτερα από την υπουργό Μενδώνη που έβλεπε το «καμένο “πούσι”» στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών που είχε πιάσει φωτιά. Άλλη μια επικοινωνιακή διαχείριση, που βάζει τις φιέστες και τα εγκαίνια πάνω από την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων και των επισκεπτών.

Οι εργαζόμενοι, όπως σημειώνει ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και νήσων, μιλούν για εκκωφαντική «αφωνία» απέναντι στις πληροφορίες από τους ίδιους τους εργαζόμενους και τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για πολλαπλάσια κρούσματα από όσα επισήμως έχουν ανακοινωθεί. Και καταλήγουν: «Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στο ΥΠΠΟΑ δεν είναι αναλώσιμοι!»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter