Ενόψει της ψήφισης των αντιμέτρων παίρνουν… τους δρόμους στη ΝΔ

Ενόψει της ψήφισης των αντιμέτρων παίρνουν… τους δρόμους στη ΝΔ

Πόρτα – πόρτα, εντός και εκτός πόλης, «χτυπά» τώρα ο Κ. Μητσοτάκης σε μια προσπάθεια να απολογηθεί κυρίως για την απόφασή του να μην ψηφίσει η ΝΔ τα αντίμετρα που φέρνει στη Βουλή η κυβέρνηση, μετά τη συμφωνία με τους θεσμούς.

Χθες, εγκαινιάζοντας τη νέα στρατηγική του κόμματος επισκέφθηκε καφενείο στην Καλλιθέα όπου προϊδέασε ότι η ΝΔ θα αφήσει τα γραφεία και θα… πάρει τους δρόμους!

«Θεωρώ χρέος μου και χρέος όλων των στελεχών μας, να βγούμε στο δρόμο. Να πάμε στα καφενεία, να πάμε στις γειτονιές – εμείς, όπως βλέπετε, δεν έχουμε ιδιαίτερη δυσκολία να κινηθούμε στον κόσμο – να εξηγήσουμε στους πολίτες ακριβώς τι είναι αυτό που θα γίνει. Και να τους πείσουμε, επίσης, ότι αυτό το οποίο γίνεται σήμερα δεν είναι μονόδρομος. Δεν ήταν υποχρεωτικά όλα αυτά τα οποία γίνονται σήμερα», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ στους θαμώνες τους οποίους και προσπάθησε να πείσει ότι είναι μια φερέγγυα πολιτική προσωπικότητα.

Μάλιστα υποστήριξε ότι τα αντίμετρα «έτσι όπως είναι δομημένα αφορούν τους πιο προνομιούχους»! «Περισσότερο κερδισμένοι θα είναι οι πιο προνομιούχοι. Άρα, στην ουσία, κόβουν από τους πιο αδύναμους για να επιστρέψουν κάποια χρήματα, ενδεχομένως, σε αυτούς που δεν το έχουν τόσο πολύ ανάγκη», παρατήρησε ο κ. Μητσοτάκης , ενώ επανέλαβε ότι για να μπορέσουν να εφαρμοστούν πρέπει να επιτευχθούν υψηλότατοι δημοσιονομικοί στόχοι.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε μιλώντας με τους συνταξιούχους ότι με τα νέα μέτρα θα χάσουν δύο ακόμη συντάξεις, ωστόσο δεν μπόρεσε να τους υποσχεθεί μια διαφορετική τύχη. «Δεν πρόκειται ποτέ να σταθώ μπροστά σας και να σας πω: Ξέρετε, την επόμενη μέρα, θα γυρίσω τις συντάξεις πίσω εκεί που ήταν. Δεν θα το πω, γιατί δεν μπορώ να το κάνω. Και δεν πρόκειται να πω ψέματα», τους δήλωσε. Και τους υποσχέθηκε το αυτονόητο: «Θα σας πω μόνο ότι, όταν θα πάρει μπροστά για τα καλά η μηχανή της οικονομίας και θα έχουμε ανάπτυξη, τότε και το ασφαλιστικό μας σύστημα θα είναι σε καλύτερη κατάσταση», κατέληξε ο Πρόεδρος της ΝΔ. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter