Ενόργανη: Αγωγές για αποζημιώσεις κατά της ΕΓΟ από τις αθλήτριες που κατήγγειλαν τις κακοποιήσεις

Ενόργανη: Αγωγές για αποζημιώσεις κατά της ΕΓΟ από τις αθλήτριες που κατήγγειλαν τις κακοποιήσεις

Στην αντεπίθεση ετοιμάζονται να περάσουν τις αμέσως προσεχείς ημέρες οι αθλήτριες της Ενόργανης Γυμναστικής που έχουν καταγγείλει εδώ και 18 μήνες σεξουαλικές παρενοχλήσεις, κακοποιήσεις και άλλα βασανιστήρια κατά την διάρκεια της καριέρας τους από προπονητές/τριες και παράγοντες της Γυμναστικής.

Οι αθλήτριες βλέποντας την Ομοσπονδία να κωλυσιεργεί και να αρνείται με αστείες δικαιολογίες να στείλει (εδώ κι 13 μήνες) τον πλήρη φάκελο των καταγγελιών στην Δικαστική της  Επιτροπή να ερευνήσει πειθαρχικά το θέμα, αποφάσισαν να εντείνουν τις αντιδράσεις και τις ενέργειες τους.

Σύμφωνα με τον νομικό τους εκπρόσωπο Αλέξανδρο Αδαμίδη, αναμένεται να προχωρήσουν «σε αγωγές και να κινηθούν πλέον δικαστικά κατά της Ομοσπονδίας και όσων μελών του ΔΣ ψήφισαν την μη πειθαρχική διερεύνηση των καταγγελιών τους από την αρμόδια Δικαστική Επιτροπή της ΕΓΟ». Οπως ανέφερε ο Αλ. Αδαμίδης οι αθλήτριες/ες θα καταθέσουν κοινή αγωγή για καταβολή αποζημίωσης λόγω ηθικής βλάβης ποσού 50.000 ευρώ για καθεμία/καθέναν από τις αθλήτριες/ές…

Στο μεταξύ, πηγές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Γυμναστικής, ανέφεραν ότι «έχει ζητηθεί από την Ελληνική Ομοσπονδία να διευκρινίσει τη θέση της σχετικά με τις καταγγελίες των 27 πρώην αθλητών και ειδικότερα γιατί δεν έχει γίνει έλεγχος από τη δικαστική επιτροπή».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter