Ενός λεπτού σιγή την Τρίτη σε όλα τα σχολεία της Ιταλίας για γυναικοκτονία

Ενός λεπτού σιγή την Τρίτη σε όλα τα σχολεία της Ιταλίας για γυναικοκτονία

Ενός λεπτού σιγή θα κρατήσουν όλα τα σχολεία της Ιταλίας, την Τρίτη, 21 Νοεμβρίου, προς τιμή της μνήμης της Τζούλια Τσεκερίν, που δολοφονήθηκε από τον πρώην αρραβωνιαστικό της, Φίλιπο Τουρέτα.

Την απόφαση πήρε ο ιταλός υπουργός Παιδείας Φιλίπο Βαλνιτάρα ύστερα από τη σύλληψη του δράστη στη Γερμανία και εν αναμονή της έκδοσης του στην Ιταλία.

Η κυβέρνηση αποφάσισε ότι η Τζούλια θα λάβει μετά θάνατον και το πτυχίο της. Της στερήθηκε η ζωή δύο μόλις ημέρες πριν υποστηρίξει την πτυχιακή της εργασία ως πολιτικός μηχανικός. Σύντομα πρόκειται να οργανωθεί ειδική τελετή για την απονομή του πτυχίου «εις μνήμην».

Ο πατέρας της Τζούλια, αφού ζήτησε από όλες τις γυναίκες που είναι θύματα βίας να καταγγέλλουν αμέσως το τι συμβαίνει χωρίς φόβο, πρόσθεσε ότι «δεν καταφέρνει να μισήσει τον Φιλίπο, αλλά θέλει να ζήσει όσο περισσότερο γίνεται, για να θυμάται πάντα αυτό που έκανε».

Ο γυναικοκτόνος αντιμετωπίζει την κατηγορία εκ προ μελέτης ανθρωποκτονίας, η οποία τιμωρείται και με καταδίκη σε ισόβια.

Την Κυριακή το βράδυ χιλιάδες άνθρωποι πήραν μέρος σε πορεία αλληλεγγύης, στο Βιγκονόβο της βορειοανατολικής Ιταλίας. Είναι η κωμόπολη όπου μεγάλωσε η Τζούλια, στην οποία όλοι την θυμούνται ως μια χαμογελαστή, αλλά και άκρως δυναμική κοπέλα. Στο τέλος της πορείας, κάποιοι δημοσιογράφοι, διέκριναν και τους γονείς του δράστη, οι οποίοι, όπως είπαν, «όταν βρουν το κουράγιο, θα πάνε να συναντήσουν τον πατέρα και την μητέρα της Τζούλια».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter