Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Απερρίφθη το αίτημα Σεβαστίδη για σύγκληση έκτακτου ΔΣ

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Απερρίφθη το αίτημα Σεβαστίδη για σύγκληση έκτακτου ΔΣ
EUROKINISSI

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Απερρίφθη το αίτημα Σεβαστίδη για σύγκληση έκτακτου ΔΣ

Απερρίφθη το αίτημα της μειοψηφίας του ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για τη διενέργεια έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η μειοψηφία του ΔΣ της Ένωσης με επικεφαλής τον επί τρεις φορές πρώην πρόεδρο της Ένωσης, Εφέτη Χριστόφορο Σεβαστίδη.

Όπως επισημαίνουν, τα μέλη του προεδρείου που ήταν παρόντα καταψήφισαν το αίτημα, ενώ παραδέχτηκαν ότι «σήμερα έγινε συνάντηση με τον υπουργό και τον υφυπουργό οικονομικών κατά την οποία δεν υπήρξε καμία δέσμευση σχετικά με το ποσοστό των αυξήσεων που θα δοθούν».

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Το προεδρείο απέρριψε το αίτημα σύγκλησης έκτακτης ΓΣ

Χριστόφορος Σεβαστίδης , ΔΝ Εφέτης,

Χαράλαμπος Σεβαστίδης, Εφέτης,

Παντελής Μποροδήμος, Πρωτοδίκης

Μιχάλης Τσέφας, Πρόεδρος Πρωτοδικών

Ιωάννης Ασπρογέρακας, Πρόεδρος Πρωτοδικών

Έφη Κώστα, Ειρηνοδίκης,

Μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Αθήνα, 6 Σεπτεμβρίου 2023

Στο σημερινό ΔΣ, που πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα μας, όλα τα παρόντα μέλη του προεδρείου καταψήφισαν το αίτημα σύγκλησης έκτακτης Γ.Σ. Μετά από επίμονες ερωτήσεις μας παραδέχτηκαν ότι σήμερα έγινε συνάντηση με τον υπουργό και τον υφυπουργό οικονομικών κατά την οποία δεν υπήρξε καμία δέσμευση σχετικά με το ποσοστό των αυξήσεων που θα δοθούν. Ουσιαστικά δηλαδή το προεδρείο μας ενημέρωσε ότι δεν εκφράστηκε βούληση της κυβέρνησης για επαναφορά των επιδομάτων στα επίπεδα του 2008, όπως μας είχαν διαβεβαιώσει οι ίδιοι τον Ιανουάριο του 2023. Μας πληροφόρησαν επίσης ότι ούτε στις 31 Ιουλίου δεσμεύτηκε ο υπουργός οικονομικών για οποιαδήποτε ποσό, αν και μέλη του προεδρείου τότε έκαναν δημόσιες αναρτήσεις για «λευκό καπνό» και επιδόματα στα επίπεδα του 2008. Επομένως, συνειδητά παραπληροφορούσαν τους συναδέλφους μέχρι σήμερα. Αλλά ούτε και για την σχεδιαζόμενη αύξηση της ύλης των Ειρηνοδικείων έχει γίνει καμία προετοιμασία ούτε έχουν συγκεντρωθεί ακόμα τα στατιστικά στοιχεία που υποτίθεται ότι μαζεύει το προεδρείο εδώ και μήνες.

Δεν πρέπει να αφήσουμε να εξελιχθούν τα θέματα ερήμην μας. Μόνο με την σύγκληση έκτακτης Γ.Σ. και τις συλλογικές αποφάσεις μπορούμε να αλλάξουμε την αρνητική πορεία που έχει χαραχθεί σε όλα τα επίπεδα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter