Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Αυξημένη συμμετοχή στην πρώτη Κυριακή των εκλογών

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Αυξημένη συμμετοχή στην πρώτη Κυριακή των εκλογών

Αυξημένη ήταν η συμμετοχή στις εκλογές της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα ψηφοφορίας. Σύμφωνα με πληροφορίες η συμμετοχή ήταν αυξημένη σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, οι οποίες ωστόσο θα πρέπει να σημειώσουμε ότι είχαν γίνει σε ιδιαίτερες κοινωνικά συνθήκες λόγω της πανδημίας που την περίοδο εκείνη (Σεπτέμβριος 2020) βρισκόταν στο απόγειό της.

Κατά τη χθεσινή πρώην ημέρα διεξαγωγής των εκλογών προσήλθαν  στις κάλπες οι δικαστές και εισαγγελείς σε όλες τις περιφέρειες των Πρωτοδικείων της χώρας με εξαίρεση αυτών της  πλην Αθήνας και του Πειραιά.. Η αυξημένη συμμετοχή για κάποιους στην Ένωση μεταφράζεται ως θετικός οιωνός για το συνδυασμό της Εφέτη, υποψήφιας για το ΔΣ, και πρόεδρο της Ένωσης το 2015,  Μαργαρίτας Στενιώτη, η οποία έχει συσπειρώσει γύρω τις όλες τις παρατάξεις της αποκαλούμενης αντιπολίτευσης. Δηλαδή όσων είναι απέναντι συνδικαλιστικά στον απερχόμενο προεδρείο της πλευράς Σεβαστίδη.

Ωστόσο και από την πλευρά του μέχρι πρότινος πρόεδρου και υποψηφίου ξανά για την προεδρία της Ένωσης, Εφέτη,  Χαράλαμπου Σεβαστίδη, υπάρχει αισιοδοξία για το αποτέλεσμα των εκλογών. Να  σημειωθεί ότι ο Χριστόφορος Σεβαστίδης έχει εκλεγεί ήδη τρεις φορές στη θέση του προέδρου της Ένωσης και σε περίπτωση επανεκλογής του θα αποτελεί το μακροβιότερο πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Οι εκλογές θα συνεχιστούν αυτή την Κυριακή 14 Μαΐου με τους Δικαστές και Εισαγγελείς να ψηφίζουν σε Αθήνα και Πειραιά. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες εκλογές η διαδικασία μέχρι στιγμής διεξάγεται ομαλά, με τους Δικαστές και Εισαγγελείς να εκπέμπουν ένα μήνυμα δημοκρατίας προς την κοινωνία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter