Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για την επίθεση στα Δικαστήρια της Κω: Έλλειψη μέτρων ασφαλείας, να ληφθούν μέτρα

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για την επίθεση στα Δικαστήρια της Κω: Έλλειψη μέτρων ασφαλείας, να ληφθούν μέτρα

Ανακοίνωση σχετικά με το πρωτοφανές περιστατικό στα δικαστήρια της Κω, εξέδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για «έλλειψη μέτρων ασφαλείας», ενώ παράλληλα ζητείται από την πολιτεία να λάβει μέτρα ασφαλείας για όλα τα δικαστήρια της χώρας.

Πρόκειται για το περιστατικό όπου διάδικος αντέδρασε στην απορριπτική γι’ αυτόν απόφαση, βγάζοντας από την τσέπη του μία μεγάλη πέτρα και πετώντας την προς την έδρα, με αποτέλεσμα να σπάσει το προστατευτικό πλαστικό και να τραυματιστεί στο μάτι ο γραμματέας του Δικαστηρίου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων:

«Η επιθετική ενέργεια από διάδικο, στα Δικαστήρια της Κω, που έλαβε χώρα την προηγούμενη Παρασκευή σε βάρος της σύνθεσης του Δικαστηρίου κατά την εκφώνηση μη αρεστής στον ίδιο απόφασης, που είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του Γραμματέα, συνιστά προσβολή του θεσμού της Δικαιοσύνης και ένδειξη έλλειψης πολιτισμού και σεβασμού των δικαστικών αποφάσεων, που εκδίδονται αμερόληπτα και με γνώμονα μόνο το Σύνταγμα, το νόμο και με βάση τα πραγματικά περιστατικά που εισφέρονται  στο Δικαστήριο.

Οι διάδικοι πρέπει να γνωρίζουν ότι ο Δικαστής αναζητεί μόνον την αλήθεια και η δικανική του κρίση είναι πλήρως αιτιολογημένη. Η δημόσια κριτική των δικαστικών αποφάσεων με κριτήρια μη επιστημονικά και η διάκριση αυτών, σε αρεστές ή μη,  συμβάλλει στην απαξίωση της Δικαιοσύνης, κλονίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών στη Δικαιοσύνη και κατ΄ επέκταση καλλιεργεί βίαιες συμπεριφορές κατά των παραγόντων της δίκης.

Οι επιθέσεις σε βάρος των Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών ουδέποτε έπληξαν και ουδέποτε πρόκειται να πλήξουν το ελεύθερο φρόνημα αυτών και τη Δικαστική Ανεξαρτησία.

Η εν λόγω επίθεση αναδεικνύει για μια ακόμα φορά την έλλειψη μέτρων ασφαλείας στα Δικαστικά Καταστήματα της Χώρας, τον κίνδυνο που διατρέχουν, δικαστές, δικαστικοί υπάλληλοι, δικηγόροι αλλά και απλοί πολίτες. Ζητούμε από την Πολιτεία την άμεση λήψη μέτρων προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter