Ένωση γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας: Διαλυόμαστε! Και εις κατώτερα

Ένωση γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας: Διαλυόμαστε! Και εις κατώτερα

Στις τραγικές ελλείψεις προσωπικού που είχε ως αποτέλεσμα να μοιραστούν 3 εντέλλεσθε μέσα σε ένα πρωϊνό ώστε να καλυφθούν όπως-όπως τα κενά αναφέρεται με ανακοίνωσή της η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας.

«Δύο νέες παραιτήσεις, μιας επιμελήτριας Α’ παθολόγου και ενός Δ/ντη καρδιολόγου, έρχονται να προστεθούν στις αποχωρήσεις του προηγούμενου διαστήματος (αλλά και στις   προσεχείς ) γεμίζοντας όλους με αβεβαιότητα  και  αγωνία  για το  μέλλον του μοναδικού νοσηλευτικού ιδρύματος του νησιού. Για την ιστορία: Λόγω γνωστής από καιρό  αναρρωτικής άδειας παθολόγου η οποία εφημέρευε στην παθολογική κλινική στις 30/09/2022 δόθηκε 1ο εντέλλεσθε σε παθολόγο του ΤΕΠ (η οποία επίσης εφημέρευε στο τμήμα της την ίδια μέρα) να καλύψει το πρωινό ωράριο της παθολογικής κλινικής. Το κενό που  δημιουργήθηκε   έτσι  στο  πρωινό  ωράριο  του  ΤΕΠ  καλύφθηκε  με  2ο εντέλλεσθε αυτή τη φορά σε πνευμονολόγο. Το απόγευμα στην παθολογική κλινική καλύφθηκε από ιδιώτη  παθολόγο με την παθολόγο του ΤΕΠ  να  επιστρέφει  στη  θέση  της  για  το  υπόλοιπο της εφημερίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο παθολόγος που κλήθηκε να συνδράμει στην κλινική είναι ο ιδιώτης που μόλις είχε ολοκληρώσει τη σύμβαση του με το νοσοκομείο και είχε αποχαιρετήσει δύο 24ωρα πριν τους συνάδελφους του! Και, κερασάκι στην τούρτα, την ίδια ώρα υπήρξε, για άλλο λόγο, και 3ο εντέλλεσθε αυτή τη φορά σε καρδιολόγο, ο οποίος μάλιστα βρισκόταν σε ρεπό, να εφημερεύσει στην καρδιολογική!» επισημαίνουν οι γιατροί περιγράφουμε με αριθμούς τι ακριβώς εννοούν.

«Το νοσοκομείο αντί να  ενισχυθεί, αποδυναμώνεται περαιτέρω σε σημείο που η ίδια η λειτουργία βασικών του τμημάτων καθίσταται, όχι πλέον προβληματική όπως ήταν ήδη, αλλά πρακτικά αδύνατη. Τέσσερις καρδιολόγοι και δύο παθολόγοι έχουν απομείνει για δυο ζωτικής σημασίας τμήματα καλούμενοι να ανταποκριθούν σε 30 και 60 εφημερίες αντίστοιχα)».

«Αν το Υπουργείο και η ΥΠΕ έχουν ως τελικό στόχο να διαλύσουν, μέσω της παρούσας Διοίκησης,το νοσοκομείο, να βγουν να το πουν ευθέως! Αν έχουν στόχο να οδηγήσουν σε παραίτηση όλο το προσωπικό να βγουν να το πουν ευθέως! Αν έχουν στόχο να υποβαθμίσουν περαιτέρω τη δημόσια Υγεία στο νησί ούτως ώστε να δώσουν υπηρεσίες σε φίλους και μέλη τους ιδιώτες με τους οποίους φωτογραφίζονται κάθε τρεις και λίγο, να βγουν να το πουν ευθέως» καταλήγουν οι γιατροί.

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός ΟΕΝΓΕ για το νομοσχέδιο που έχει στα «σκαριά» η κυβέρνηση για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη

Ζητάνε και τα… ρέστα από τον μοναδικό αναισθησιολόγο του νοσοκομείου Λήμνου – Τι καταγγέλλει η ΟΕΝΓΕ

ΟΕΝΓΕ: Καταγγέλλει τη δίωξη της προέδρου για παράβαση του νόμου περιορισμού των διαδηλώσεων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter