Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος: Και οδοιπορικά πληρωμένα και αποζημιώσεις μελών για συνέδρια

Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος: Και οδοιπορικά πληρωμένα και αποζημιώσεις μελών για συνέδρια

Νέες καταγγελίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας σε ότι αφορά την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ) και αποφάσεις της «γαλάζιας» διοίκησης της, του Δημήτρη Σκουτέλη, που αφορούν τη διαχείριση των οικονομικών της. Ένα πρόσωπο το οποίο εάν δει κανείς τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter δεν κρύβει τις προσωπικές του σχέσεις με τον Άδωνη Γεωργιάδη, καθώς επίσης και την υποστήριξή του προς τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Αυτή τη φορά όπως προκύπτει από τα επίσημα έγγραφα της ΕΝΕ που έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια και που ο καθένας μπορεί να βρει, προκύπτει ότι πρόσωπα τα οποία συνδέονται με την διοίκηση της ΕΝΕ, είτε ως εκλεγμένοι αντιπρόσωποι είτε ως επιτελικά στελέχη νοσοκομείων, όχι μόνο έλαβαν χρήματα για τα οδοιπορικά τους έξοδα προκειμένου να λάβουν μέρος στο 21ο Πανελλήνιο Νοσηλευτικό Συνέδριο της ΠΑΣΥΝΟ (και όχι της ΕΝΕ) που έγινε στην Αράχοβα, αλλά εισέπραξαν παράλληλα και ημερήσια αποζημίωση. Κάτι που προκαλεί το περί δικαίου αίσθημα των χιλιάδων νοσηλευτών που δοκιμάζονται από την πανδημία απλήρωτοι και πολλοί από αυτούς σε αναστολή εργασίας.

Και όλα αυτά, από το ταμείο της ΕΝΕ, το οποίο στηρίζεται αποκλειστικά στις ετήσιες συνδρομές των μελών της που πληρώνουν υποχρεωτικά για να βγάλουν άδεια άσκησης επαγγέλματος από το υστέρημά τους, μιας και πολλοί από αυτούς είναι άνεργοι.  Να σημειωθεί ότι όπως επισημαίνουν στο documentonews.gr πηγές από τον κλάδο των νοσηλευτών, είναι άλλο πράγμα η πληρωμή οδοιπορικών εξόδων και εξόδων διαμονής για τη συμμετοχή σε συνέδριο άλλου φορέα,  και άλλο η καταβολή και …αποζημίωσης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα έγγραφα της ΕΝΕ που έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια, φαίνεται, ότι  με αποφάσεις της, κατέβαλε τα οδοιπορικά έξοδα από Θεσσαλονίκη για Αράχοβα, διαμονή  και επιστροφή, σε στελέχη νοσοκομείων και αντιπροσώπων της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι  οι  διευθύντριες Νοσηλευτικής Υπηρεσίας σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης (σ.σ. Ε. Αθανασιάδου, «Άγιος Παύλος» και Ε. Ντότση «Γεννηματάς»).

Και όλα αυτά, εν αναμονή της δικαστικής απόφασης της υπόθεσης καταγγελίας για νοθεία στις τελευταίες εκλογές της ΕΝΕ. Η εν λόγω δίκη έγινε στις 19 Ιανουαρίου και στηρίχθηκε σε πολλές ελλείψεις κατά την εκλογική διαδικασία που καταγγέλθηκαν με επερωτήσεις στη Βουλή από το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ακόμα ο κύριος Πλεύρης δεν έχει απαντήσει, καλύπτοντας προφανώς τα δικά του παιδιά. Τώρα όμως τι θα κάνει ως εποπτεύων υπουργός των οικονομικών της;

Δείτε τις σχετικές αποφάσεις  της ΕΝΕ:

Οι καταγγελίες Πολάκη

Δεν είναι η πρώτη φορά που καταγγέλλεται η «γαλάζια» διοίκηση της ΕΝΕ για διάφορες αποφάσεις της. Πριν από ένα χρόνο ο Παύλος Πολάκης είχε μια σειρά από δημόσιες καταγγελίες. Συγκεκριμένα όπως κατήγγειλε ο Παύλος Πολάκης, «από το 2005 η ΕΝΕ πληρώνει περί τα 30.000 ευρώ τον χρόνο στον Αλέξιο Παραρα για νομικές υπηρεσιες, χωρίς ποτέ να έχει γίνει διαγωνισμός γι αυτό».

Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος: Οι απευθείας αναθέσεις, ο «γαλάζιος» πρόεδρος και οι καταγγελίες (Pdf)

 

Πρόκειται για το γιο του Πέτρου Παραρά καθηγητή και επίτιμου αντιπροέδρου του ΣτΕ ο οποίος το 2016 παραιτήθηκε από την Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος, έπειτα από καταγγελία που είχε κάνει από το Βήμα της Βουλής ο ανεξάρτητος βουλευτής και σημερινός υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης περί συμμετοχής του κ. Παραρά σε επιτροπή της Χούντας για την εκλαΐκευση του Συντάγματος της δικτατορίας.

Όπως προκύπτει από τα σχετικά έγγραφα στη Διαύγεια ο Παραράς εξακολουθεί να πληρώνεται από την ΕΝΕ για την παροχή νομικών υπηρεσιών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter