Ενοχή για δύο στελέχη για την υπόθεση της «Ασπίς-Πρόνοια» – Αθωώθηκαν η σύζυγος και τα παιδιά του Ψωμιάδη

Ενοχή για δύο στελέχη για την υπόθεση της «Ασπίς-Πρόνοια» – Αθωώθηκαν η σύζυγος και τα παιδιά του Ψωμιάδη

Ενοχή για δύο μόνο στελέχη του Ομίλου, είδε το δικαστήριο που εκδίκασε σε πρώτο βαθμό το αποκαλούμενο “σκάνδαλο της Ασπίς Πρόνοια”. 

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας μετά από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία έκρινε αθώους τους 12 από τους 14 κατηγορουμένους , οι οποίοι σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα κατά το χρονικό διάστημα από 2000 – 2010 είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση στο πλαίσιο της οποίας τέλεσαν αξιόποινες πράξεις, όπως απάτες, υπεξαιρέσεις και πλαστογραφίες.

Συγκεκριμένα, κατά το βούλευμα, οι κατηγορούμενοι είχαν κατορθώσει να εξαπατήσουν 37.014 πολίτες οι οποίοι πείσθηκαν να επενδύσουν από ψευδείς παραστάσεις και κατέβαλαν συνολικά 248.322.729,3 εκατομμύρια ευρώ σε ασφαλιστήρια συμβόλαια.

Ανάμεσα στους αθωωθέντες είναι και η σύζυγος και τα δύο παιδιά του εκλιπόντος του επικεφαλής του Ομίλου, Παύλου Ψωμιάδη, οι οποίοι μάλιστα μετά τις απολογίες τους είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι και είχαν παραμείνει για αρκετούς μήνες στη φυλακή.

Το δικαστήριο έκρινε ενόχους μόνο δύο υπεύθυνους επενδύσεων της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ επιβάλλοντας στον έναν ποινή κάθειρξης 12 ετών κατά συγχώνευση για απιστία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, και στον άλλον ποινή κάθειρξης κάθειρξη 7 ετών -κατά συγχώνευση – για συνδρομή στις πράξεις του πρώτου καταδικασθέντα.

Συνήγοροι: Τα πραγματικά όρια της υπόθεσης

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης Θανάση Βαρλάμη : «Ήταν μία διαδικασία που εξέτασε όλα τα περιστατικά με αντικειμενικότητα , νηφαλιότητα και σε βάθος. Προς τούτο ήταν σημαντική και η συμβολή του εισαγγελέα της έδρας Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου ώστε να τεθεί η υπόθεση στα πραγματικά της όρια.».

Για δικαίωση της οικογένειας μίλησε ο έτερος συνήγορος υπεράσπισης, Γιάννης Αλετράς, υποστηρίζοντας ότι με την εν λόγω απόφαση , η οποία θα αποτελέσει σαφώς νομικό δεδικασμένο , τόσο για την νομική της αντιμετώπιση , όσο και για την πληρότητά της, ετέθησαν οι βάσεις για την «διαφορετική» νομική αντιμετώπιση της ποινικής ευθύνης της οικογένειας με την ευρεία έννοια, η οποία ουδεμία σχέση έχει με τις πράξεις, ποινικές ή μη, του πατέρα και υπευθύνου δραστηριοτήτων.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter