Ένοχη σιωπή από το Μέγαρο Μαξίμου για τις αιτίες διαγραφής Πάτση

Ένοχη σιωπή από το Μέγαρο Μαξίμου για τις αιτίες διαγραφής Πάτση

Με μία λιτή ανακοίνωση μόλις 46 λέξεων, χωρίς την παραμικρή αναφορά για τις αιτίες της αποπομπής του Ανδρέα Πάτση και με την υπόθεσή του να επιχειρείται να παραμείνει καλυμμένη κάτω από πέπλο συγκάλυψης, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού εξέδωσε δελτίο Τύπου για να ενημερώσει απλώς πως ο βουλευτής διαγράφεται, την ώρα που ακόμα και οι τελευταίες δηλώσεις του βουλευτή εκθέτουν την κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου.

Ούτε δύο ώρες μετά τις κυβερνητικές διαρροές πως «ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ θα καλέσει τον Ανδρέα Πάτση για εξηγήσεις» αναφορικά με τις καταγγελίες-κόλαφος του Παύλου Πολάκη για την εξωφρενική επιχειρηματική του δραστηριότητα, κατά την οποία συμμετέχει σε εταιρείες-κοράκια που έχουν εξασφαλίσει κόκκινα δάνεια πολιτών έναντι πινακίου φακής, το Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε επίσημα πως ο βουλευτής διαγράφεται από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Διαβάστε επίσης: Νέα Δημοκρατία: Διαγραφή Πάτση με 3,5 χρόνια καθυστέρηση

«Οι εξηγήσεις του βουλευτή Ανδρέα Πάτση για επαγγελματικές του δραστηριότητες, που δεν συνάδουν με την ιδιότητα του βουλευτή και τις αρχές της Νέας Δημοκρατίας, δεν κρίθηκαν επαρκείς. Κατόπιν τούτου, με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο βουλευτής Γρεβενών Ανδρέας Πάτσης, τίθεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ» ήταν η λιτή και ανεπαρκής ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου για την αποπομπή του βουλευτή της κυβέρνησης, πασχίζοντας να αποφύγει με κάθε τρόπο να δώσει το ίδιο το πρωθυπουργικό γραφείο τις εξηγήσεις που οφείλει στους πολίτες.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, όπως έγραψε το documentonews.gr, γινόταν γνωστό πως ο βουλευτής διαγράφεται από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, με κομματικές πηγές να αναφέρουν πως «τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν χωρούν στη ΝΔ», σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας και εμπαιγμού κατά αντιπολίτευσης και πολιτών, αφού η δραστηριότητα του βουλευτή συμβαίνει εδώ και τουλάχιστον τρεισίμιση χρόνια.

Άλλωστε, αιτία της διαγραφής δεν είναι ο έλεγχος του από την κυβέρνηση ή από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, αλλά οι αποκαλύψεις του Παύλου Πολάκη για την προκλητική, χυδαία και τελικά μη συνάδουσα με την βουλευτική ιδιότητα επιχειρηματική δραστηριότητα του βουλευτή Γρεβενών.

Κυβέρνηση και Μέγαρο Μαξίμου παραμένουν έκθετοι, παρά τη διαγραφή και παρά την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του πρωθυπουργού, αφού εκτός των στοιχείων του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για επιχειρήσεις με τη συμμετοχή Πάτση που αγόρασαν κόκκινα δάνεια αξίας 62 εκατ. ευρώ έναντι 4,2 εκατ. ευρώ, ήταν ο ίδιος ο βουλευτής που σε συνέντευξή του το μεσημέρι της Τρίτης επιβεβαίωσε την κυβερνητική κάλυψη που είχε μέχρι σήμερα.

«Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει άλλη ατζέντα και βρήκε ένα θέμα παλιό που έχει ήδη συζητηθεί για να το κολλήσει. Αυτή η εταιρεία είναι του 2010- υπήρξα εξωτερικός δικηγόρος και στενός συνεργάτης της Τράπεζας Πειραιώς. Η Τράπεζα με κάλεσε να δημιουργήσουμε μια εταιρεία που θα αγόραζε αποσβεσθέντα δάνεια των ετών 1998-2004, όπου εκείνη είχε κάνει όλες τις δικαστικές ενέργειες αλλά δεν μπορούσε να εισπράξει. Δεν μιλάμε για εισπρακτική εταιρία. Ουσιαστικά, έγινε τιτλοποίηση διαγραμμένων δανείων. Ο Πλάτωνας δεν είχε την δυνατότητα να προβεί σε είσπραξη. Πρόκειται περί ενδιάμεσου πειραματικού μηχανισμού, ώστε μετά απο τηλεφωνικές οχλήσεις ο κόσμος να πληρώνει» ανέφερε ο Ανδρέας Πάτσης λίγο πριν διαγραφή, μιλώντας στον Αθήνα 984.

Συμπλήρωσε δε πως όλες οι εταιρείες του ήταν στο πόθεν έσχες του, πως «δεν είναι κρυφό», και πως «όταν έγινε η έρευνα για το πόθεν έσχες μου και γνωστοποιήθηκαν οι ξένες εταιρείες δεν μου γνωστοποιήθηκε κάτι τέτοιο. Θα μπορούσα να τις είχα μεταβιβάσει στον γιο μου», εξηγώντας εμμέσως και την σιωπή του Προέδρου της Βουλής όλες αυτές τις ημέρες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter