Ένοχη σιωπή και κάλυψη στον Λοβέρδο από την κυβέρνηση για τις αποκαλύψεις Βαξεβάνη για Μανιαδάκη-Στουρνάρα-Σαμαρά

Ένοχη σιωπή και κάλυψη στον Λοβέρδο από την κυβέρνηση για τις αποκαλύψεις Βαξεβάνη για Μανιαδάκη-Στουρνάρα-Σαμαρά

Την πεπατημένη του «ουδέν σχόλιον» για την ταμπακιέρα εξακολουθεί να ακολουθεί η κυβέρνηση για τις αποκαλύψεις του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη κατά την κατάθεσή του στον Άρειο Πάγο για την εκβίαση Μανιαδάκη από τον Γιάννη Στουρνάρα για την υπόθεση του σκανδάλου Novartis, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να «παρασύρεται» και να καλύπτει με τη θεωρία της σκευωρίας και τον Ανδρέα Λοβέρδο, που σήμερα διώκεται από τις αρχές για το κακούργημα της παθητικής δωροδοκίας.

Στην επιβεβαίωση της «ένοχης σιωπής και της ομερτά» για την οποία την κατηγορεί η αξιωματική αντιπολίτευση προχώρησε και τη Δευτέρα η κυβέρνηση, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να αρνείται πεισματικά να σχολιάσει τα όσα αποκάλυψε ο εκδότης του Documento, Κώστας Βαξεβάνης κατά την κατάθεσή του στον Άρειο Πάγο, για την εκβίαση του Νίκου Μανιαδάκη ενόσω ήταν προστατευόμενος μάρτυρας από τον Γιάννη Στουρνάρα, όσο ο τελευταίος ελεγχόταν για την εμπλοκή του στην υπόθεση του σκανδάλου Novartis, εμπλέκοντας μάλιστα σε συνομωσία συγκάλυψης και τον Αντώνη Σαμαρά και τον Βαγγέλη Βενιζέλο.

Σημειώνεται πως σε χθεσινή της ανακοίνωση, η Νέα Δημοκρατία αναγνωρίζει τα στοιχεία που κατέθεσε ο δημοσιογράφος ως νέα, υποστηρίζοντας ωστόσο πως αυτά αφορούν «την εμπλοκή του στη σκευωρία εναντίον των δέκα πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ», παρότι σήμερα ο Ανδρέας Λοβέρδος διώκεται από τη Δικαιοσύνη για το κακούργημα της παθητικής δωροδοκίας. Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως «η Δικαιοσύνη οφείλει να ερευνήσει τις νέες αποκαλύψεις για να λάμψει επιτέλους η αλήθεια».

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, το documentonews.gr έθεσε στον Γιάννη Οικονόμου συγκεκριμένο ερώτημα για τα όσα καταγγέλλονται, καλώντας την κυβέρνηση να πάρει θέση για το εάν θα πρέπει να υπάρξει παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τη διερεύνησή τους, καθώς και για το εάν πράγματι η θεωρία της σκευωρίας καλύπτει και τον διωκόμενο σήμερα Ανδρέα Λοβέρδο.

«Ο Κώστας Βαξεβάνης κατέθεσε στον Άρειο Πάγο στοιχεία για τον εκβιασμό του Νίκου Μανιαδάκη από τον Γιάννη Στουρνάρα, εμπλέκοντας μεταξύ άλλων και τους Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο σε συνομωσία συγκάλυψης του σκανδάλου Novartis. Η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει πως η δικαιοσύνη οφείλει να ερευνήσει τις νέες αποκαλύψεις, ενώ η Νέα Δημοκρατία απαντά πως τα νέα στοιχεία επιβεβαιώνουν την σκευωρία εναντίον των 10 πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, Πιστεύετε πως θα πρέπει η Δικαιοσύνη να παρέμβει για να διερευνήσει τα νέα στοιχεία; Και μια διευκρίνηση, η σκευωρία αφορά και τους 10, δηλαδή και τον Ανδρέα Λοβέρδο που διώκεται σήμερα για παθητική δωροδοκία;» ήταν η ερώτηση που τέθηκε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

«Έχω απαντήσει ξανά ότι ο κύριος Βαξεβάνης βρίσκεται σε διαδικασία δικαστικής διερεύνησης για πολύ σοβαρά ποινικά αδικήματα. Η διαδικασία αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη. Δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο» απάντησε ο Γ. Οικονόμου, συμπληρώνοντας ωστόσο μία διφορούμενη «προτροπή» προς της Δικαιοσύνη, πως «περιμένουμε να δούμε πως η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της έτσι όπως πρέπει να την κάνει».

Αξίζει να σημειωθεί πως, παρότι το ερώτημα που τέθηκε περιελάμβανε δευτερευόντως και τη «διευκρινιστική» για το εάν η θεωρία της σκευωρίας καλύπτει και τον Ανδρέα Λοβέρδο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε να σχολιάσει, αφήνοντας ουσιαστικά… καλυμμένο τον διωκόμενο από τη Δικαιοσύνη για το κακούργημα της παθητικής δωροδοκίας, πρώην υπουργό Υγείας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter