Ένοχη σιωπή Μητσοτάκη για τη ρατσιστική συμπεριφορά του Μπογδάνου

Ένοχη σιωπή Μητσοτάκη για τη ρατσιστική συμπεριφορά του Μπογδάνου

Ένοχη σιωπή τηρεί το Μέγαρο Μαξίμου για την ρατσιστική απρέπεια του βουλευτή του Κώστα Μπογδάνου που δημοσιοποίησε ονόματα ανήλικων προσφυγόπουλων.

Η ακραία ενέργεια του κ. Μπογδάνου ξεπερνά τα όρια ανοχής ενός δημοκρατικού κόμματος, αλλά παρόλα αυτά η ηγεσία της ΝΔ απέφυγε να τον αποδοκιμάσει δημοσίως και πολύ περισσότερο να τον διαγράψει ως όφειλε, σε μία έμπρακτη καταδίκη παρόμοιων συμπεριφορών.

Αντίθετα καλύπτεται πίσω από τις εξηγήσεις που υποκριτικά έδωσε ο ίδιος ο βουλευτής, λέγοντας ότι έγινε λάθος που διορθώθηκε και απέσυρε το σχετικό δημοσίευμα από την ιστοσελίδα του. Είναι σαφές ότι η ΝΔ δεν θέλει να τον διαγράψει για να μην απογοητεύσει το κοινό των ψηφοφόρων που κινούνται στο ακραίο δεξιό φάσμα και είναι ήδη στους δρόμους με το κύμα των αντιεμβολιαστών. Οι επιτελείς της ΝΔ υπολογίζουν το κοινό αυτό στο 10% εκτιμούν ότι μπορεί να κάνει ζημιά στο κόμμα, ειδικά εάν κατευθυνθεί σε άλλο πολιτικό φορέα.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που ο κ. Μπογδάνος με προκλητικό τρόπο ψαρεύει ψηφοφόρους στο πιο σκοτεινό εκλογικό κοινό. Μόλις τον περασμένο Ιανουάριο είχε δημοσιεύσει φωτό όπου φαίνονταν τα πρόσωπα δύο ανήλικων προσφύγων και εγκαλούσε μάλιστα την ειδική γραμματέα κ. Αγαπηδάκη για την εγκατάστασή τους στο κέντρο της Αθήνας.

Το πολιτικό ποιόν του κ. Μπογδάνου ήταν γνωστό στην ηγεσία του κόμματος πριν από τις εκλογές. Μάλιστα προεκλογικά, μετά την επίσης χουντικής έμπνευσης τοποθέτησή του για «τανκς στην ΕΡΤ», η ηγεσία της ΝΔ είχε πει ότι τέτοιες απόψεις δεν έχουν θέση στη ΝΔ και ότι δεν θα ήταν υποψήφιος στις εκλογές. Τελικά όμως ο κ. Μπογδάνος συμπεριελήφθη στα ψηφοδέλτια του κόμματος. Αλλά και μετά τις εκλογές σε παρόμοιες περιπτώσεις είχε δείξει τα ξενοφοβικά του αισθήματα όπως όταν είχε ενθαρρύνει το μπάρμπεκιου με χοιρινά έξω από το κέντρο προσφύγων στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Η ηγεσία της ΝΔ από τη μία δημιούργησε ειδική γραμματεία με επικεφαλής της κ. Αγαπηδάκη για να δείξει μία υποκριτική ευαισθησία για τα προσφυγόπουλα και από την άλλη ενθαρρύνει με την ένοχη σιωπή της τις ρατσιστικές συμπεριφορές. Έχει ενδιαφέρον ότι τα φιλοκυβερνητικά site που κάνουν πρώτο θέμα κάθε φάλτσο φτάρνισμα του Παύλου Πολάκη δεν είχαν καν το θέμα ή παρουσίαζαν τις καταδικαστικές ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ χωρίς την αρχική είδηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοινώσεις του ανέδειξε το θέμα και επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν τόλμησε να διαγράψει τον κ. Μπογδάνο γιατί ο ίδιος είναι Μπογδάνος».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter