Ενοχλήθηκε η ΝΔ από το άρθρο Τσίπρα στο Documento

Ενοχλήθηκε η ΝΔ από το άρθρο Τσίπρα στο Documento

Πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι της ανακοίνωσης που η ΝΔ εξέδωσε επιχειρώντας να εξομοιώσει το ναζισμό με το σταλινισμό και ενώ βρίσκεται σε διαρκή εξέλιξη η προσπάθειά της να απομονώσει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθώντας να χτίσει τη θεωρία των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου-έκφραση που εντέχνως το κόμμα εισήγαγε στο πολιτικό λεξιλόγιο της περιόδου- ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ προσπαθεί με αφορισμούς να αντιπαρέλθει τη δυναμική που αναπτύσσει η κυβέρνηση παράλληλα με τη διαφαινόμενη ανάκαμψη της χώρας.

Με ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Alpha 989 ο εκπρόσωπος Τύπου Βασίλης Κικίλιας, την κατηγόρησε ότι «χτίζει διχαστικό λόγο», σε αντίθεση με τη ΝΔ που , όπως υποστήριξε δε διαχωρίζει τους Έλληνες «σε κάστες ούτε σε κοινωνικές ομάδες».

Επιχειρώντας να υποβαθμίσει το άρθρο του Πρωθυπουργού στο Documento με αφορμή την επέτειο της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κικίλιας, απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας των προφανών παραλληλισμών που ανακύπτουν με την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και αρκέστηκε να αντιπαρέλθει σχετικό ερώτημα με τεχνητή ειρωνεία… «Φαντάζομαι ότι μέχρι τη ΔΕΘ θα φτάσουν να μιλούν για τον Τρικούπη, τον Καποδίστρια και πιο πίσω», δήλωσε , ενώ προσπάθησε για μια ακόμη φορά να …ξυπνήσει τα αντανακλαστικά της ζόρικης καθημερινότητας στην ελληνική κοινωνία. « Η ουσία και η πραγματικότητά που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία σήμερα, είναι ότι ξεκινούν πλειστηριασμοί ηλεκτρονικοί, για 1 εκατ. κόκκινα δάνεια», δήλωσε και κατηγόρησε την κυβέρνηση για «επικοινωνιακά τερτίπια».

Ξεχνώντας δε ότι οι πολίτες είναι αυτοί που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ με τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 και προσπαθώντας να κρύψει την ακροδεξιά στροφή της ΝΔ , ε η οποία ακόμη και μέσα στο κόμμα του, έχει προκαλέσει από εκρήξεις, επιμένει να θίγει τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ.«Ο κ. Τσίπρας κατηγορεί τη ΝΔ ότι ρέπει προς την άκρα δεξιά, την ίδια στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ συγκυβερνά με τον κ. Καμμένο». Υιοθετώντας τον … καφενειακό πολιτικό λόγο το οποίο έχει ενστερνιστεί το κόμμα, την τελευταία περίοδο , υποστήριξε: « σε αυτή την κυβέρνηση δεν υπάρχει ιδεολογία, υπάρχει η καρέκλα. Για την καρέκλα γίνονται όλα».

Αδύναμα επιχειρήματα παρουσίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και για την ανάκαμψη της οικονομίας. Αναφερόμενος στην εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος, είπε ότι έρχεται μέσα από την οικονομία και τον τρόπο που αναπτύσσεται.

«Αν η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται και αυξάνεται το ΑΕΠ της χώρας και αυξάνονται οι καταθέσεις ισχυροποιείται το τραπεζικό σύστημα. Αν η ελληνική οικονομία χωλαίνει και αντί για ανάπτυξη πάει σε ύφεση και δεν κινείται και δεν υπάρχουν αποταμιεύσεις, καταθέσεις και επενδύσεις, τότε χωλαίνουν και οι ελληνικές τράπεζες και το τραπεζικό σύστημα» παρατήρησε.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter