Ενόχλησε την κυβέρνηση η αναφορά Τσίπρα στον αποκλεισμό των αιτημάτων των αγροτών από τα ΜΜΕ

Ενόχλησε την κυβέρνηση η αναφορά Τσίπρα στον αποκλεισμό των αιτημάτων των αγροτών από τα ΜΜΕ

Την έντονη ενόχληση της κυβέρνησης για την αναφορά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον αποκλεισμό των αγροτικών κινητοποιήσεων και των αιτημάτων των αγροτών από τα μέσα ενημέρωσης εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, που τον κατηγόρησε για «αντιμνημονιακή» αντιπολίτευση, κλείνοντας για μία ακόμα φορά το «παράθυρο» για περαιτέρω ενίσχυση του αγροτικού κόσμου.

«Η Κυβέρνηση έχει ενισχύσει, ενισχύει και θα ενισχύσει τον αγροτικό κόσμο, εξαντλώντας τα όρια των δυνατοτήτων. Με υπευθυνότητα, σεβασμό στην αλήθεια και συνέπεια» καταλήγει η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται για συναντήσεις με τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, με την ΕΡΤ3 και το Αθηναϊκό Πρακτορείο, με την οποία επιχείρησε να «απαντήσει» στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα κατά την περιοδεία του στη Θεσσαλία στο πλευρό των αγροτών που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.

«Τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου είναι δίκαια αιτήματα. Διότι, αυτή τη φορά, δεν διακυβεύεται λιγότερο κέρδος. Αυτό που διακυβεύεται είναι η παραμονή στα χωράφια, στην ύπαιθρο. Είναι αν θα συνεχίσουν να παράγουν. Και αυτό είναι κρίσιμο για τη χώρα, για την ελληνική οικονομία. Η ακρίβεια έχει τσακίσει κάθε νοικοκυριό. Η ενεργειακή κρίση που με ευθύνες της κυβέρνησης έχει πολλαπλασιαστεί με αποτέλεσμα να είμαστε η χώρα με την ακριβότερη χονδρική τιμή ρεύματος σε ολόκληρη την Ευρώπη, έχει τσακίσει τους παραγωγούς» ανέφερε, μεταξύ άλλων ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, βάζοντας κεντρικά αιτήματα των αγροτών που παραμένουν αναπάντητα από την κυβέρνηση.

«Συνεπώς το αίτημα να υπάρξει άμεσα και για όσο διαρκεί αυτή η κρίση η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο, το αίτημα να υπάρξουν στοχευμένες επιδοτήσεις για να αντισταθμιστούν οι τρομακτικές αυξήσεις με την ρήτρα αναπροσαρμογής στο αγροτικό τιμολόγιο, το αίτημα να επιδοτηθούν οι ζωοτροφές και τα αγροτικά εφόδια προκειμένου να μπορέσουν να σταθούν αγρότες και κτηνοτρόφοι, είναι αιτήματα απολύτως δίκαια. Θα έλεγα, απολύτως λογικά, εάν θέλουμε να σταθεί η ύπαιθρος και η ελληνική οικονομία» ανέφερε ακόμα ο Αλ. Τσίπρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως νωρίτερα, σε σύσκεψη που είχε με εκπροσώπους της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στο δημαρχείο του Κιλελέρ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε ακόμα πως θεώρησε υποχρέωσή του να ανταποκριθεί στο αίτημα των αγροτών για συνάντηση «θεωρώντας πως η θεσμική παρουσία μου εδώ ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορούσε παρά να αναγκάσει μέρος των Μέσων ενημέρωσης να αναδείξουν ότι υπάρχετε, διαμαρτύρεστε και αγωνιζόσαστε».

Ακόμα, σημείωσε πως «δεν έχει σημασία αν κανείς συμφωνεί ή διαφωνεί μαζί σας», υπογραμμίζοντας πως «είναι στοιχείο της Δημοκρατίας τα κόμματα και κυρίως η κυβέρνηση να ακούει τα αιτήματά σας, να τοποθετείται, να συμφωνεί ή να διαφωνεί και οι πολίτες να ενημερώνονται». Πρόσθεσε δε πως ο αποκλεισμός αυτός οφείλεται στο γεγονός ότι «τα αιτήματα που καταθέτετε, κυρίως αυτά που αφορούν στο υπερβολικό κόστος και το ενεργειακό, είναι ζητήματα που δεν αφορούν μόνο τις αγροτικές οικογένειες αλλά και τη μέση ελληνική οικογένεια, τη μέση επιχείρηση».

«Ο κ. Τσίπρας επισκέφτηκε, θεωρητικά, τους αγρότες του θεσσαλικού κάμπου, αλλά η πολιτική του κριτική εστιάστηκε στα Μ.Μ.Ε.. Εργαλειοποίησε, δηλαδή, τα θέματα των αγροτών για να υπηρετήσει την προσωπική του πολιτική ατζέντα, δείχνοντας για άλλη μια φορά ότι στην πράξη ούτε ενδιαφέρεται για αυτούς, ούτε έχει να προσφέρει κάτι» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην απάντησή του, αφήνοντας εκτός τα αιτήματα των αγροτών.

«Εμφανίζεται ως φίλος των αγροτών στα λόγια, όχι στην πράξη. Οι ιδέες του έχουν σκουριάσει και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Για αυτό καταφεύγει σε ψέματα και αοριστίες περί απευθείας αναθέσεων και δημοσιονομικής σπατάλης. Περιμένουμε να δημοσιοποιήσει τα περιβόητα 5 δισ. των απευθείας αναθέσεων για τα οποία μιλάει. Ο κ. Τσίπρας ανδρώθηκε πολιτικά μέσω της καταστροφής των μνημονίων και πασχίζει να επαναφέρει τον αγροτικό κόσμο σε εκείνη την εποχή. Τότε που ανέβαινε στα τρακτέρ και έδινε λύσεις σε όλα “με ένα νόμο κι ένα άρθρο”» συμπλήρωσε ακόμα ο Γ. Οικονόμου, υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση «έχει ενισχύσει, ενισχύει και θα ενισχύσει τον αγροτικό κόσμο, εξαντλώντας τα όρια των δυνατοτήτων», μια σαφής αναφορά στο συνεχές χαμήλωμα του πήχη των προσδοκιών στο οποίο επιδίδεται η κυβέρνηση τις τελευταίες εβδομάδες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter