Μετά το "μπλόκο" στους φορολογικούς ελέγχους

Ενοχλούνται με την κριτική στις αποφάσεις τους οι δικαστές του ΣτΕ

Να υπερασπιστεί τους Συμβούλους της Επικρατείας που με πρόσφατη απόφαση τους βάζουν "ταφόπλακα" σε εκατοντάδες χιλιάδες υποθέσεις φοροδιαφυγής μεγαλόσχημων και μη πολιτών, στερώντας με εκατομμύρια ευρώ τα δημόσια ταμεία, έσπευσε με ανακοίνωση της η Ένωση Δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Με αφορμή μάλιστα σχετική επικριτική ανάρτηση του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, η ένωση επί της ουσίας "ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ" την άσκηση κάθε κριτικής εκδηλώνοντας αποστροφή στις αντίθετες φωνές τις οποίες χαρακτηρίζει ακόμα και ...αστοιχείωτες.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφέρει:

«Με αφορμή τα σχόλια που διατυπώθηκαν σχετικά με την πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που αφορά στην παραγραφή του δικαιώματος του Δημοσίου για επιβολή φόρων και άλλων οικονομικών βαρών (και όχι στην επιβολή ποινικών κυρώσεων), ορισμένα από τα οποία, μάλιστα, έλαβαν και έμμετρη μορφή, η Ένωση Δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας, χωρίς διάθεση απολογίας, θέλει να διευκρινίσει τα εξής:

Το δικαστήριο, συνεπές προς την προγενέστερη νομολογία του και ομοφώνως, ακολούθησε τις γενικές αρχές και τους κανόνες, οι οποίοι ισχύουν σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο θέμα αυτό και αποτυπώνονται στη νομολογία τόσο του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Οι αρχές αυτές αποτελούν δικαιοκρατικές εγγυήσεις, που ισχύουν σε ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο, και αφορούν όλους, ανεξαιρέτως, τους πολίτες».

Και καταλήγει η Ένωση: «Κρατικοί λειτουργοί και δημόσια πρόσωπα που ασκούν κριτική σε δικαστικές αποφάσεις επιβάλλεται να έχουν υποτυπώδη, έστω, γνώση των εξελίξεων στον νομικό πολιτισμό, διότι η αστοιχείωτη κριτική προσφέρει κακή υπηρεσία στον τόπο και τους πολίτες».

Σημειώνεται ότι ο κ. Πολάκης, με ανάρτησή του στο Facebook, ασκεί έντονη κριτική, σε έμμετρο λόγο, στο ΣτΕ, για την προαναφερόμενη, αλλά και άλλες αποφάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.