Ένοχοι 13 κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο De Puy

Ένοχοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων περί τους 13 κατηγορούμενους αναφορικά με το σκάνδαλο των υπερκοστολογημένων ορθοπεδικών υλικών της εταιρείας De Puy, θυγατρικής της αμερικανικής εταιρείας Johnson & Johnson.

Πρόκειται για την πολύκροτη υπόθεση η οποία αφορά την περίοδο 2000 – 2006 από την οποία ζημιώθηκε το ελληνικό Δημόσιο με πάνω από 11,5 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα το Δικαστήριο καταδίκασε τους κατηγορούμενους κατά περίσταση, για τα αδικήματα της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και τους απήλλαξε για το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας.

Μεταξύ των κατηγορουμένων που καταδικάστηκαν περιλαμβάνονται στελέχη της βρετανικής εταιρίας, πασίγνωστοι γιατροί και στελέχη δημοσίων νοσοκομείων, επιχειρηματίες και συνεργάτες της εταιρείας.

Αρχικά είχαν παραπεμφθεί σε δίκη 20 κατηγορούμενοι. Από αυτούς οι δύο έχουν αποβιώσει ενώ οι υπόλοιποι αθωώθηκαν είτε λόγω αμφιβολιών, είτε λόγω παραγραφής είτε λόγω δεδικασμένου.

Μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας, η υπεράσπιση των 13 κατηγορουμένων αιτήθηκε την αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί με την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας επί της αναγνώρισης ή όχι ελαφρυντικών περιστάσεων στους κατηγορούμενους.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.