Ένοχοι ή βλάκες;

Ένοχοι ή βλάκες;

Το έχουμε ξαναπεί αλλά απ’ ό,τι φαίνεται πρέπει να το επαναλαμβάνουμε συνεχώς: το σύστημα Μητσοτάκη για να κάνει τη δουλειά του έχει βαλθεί να μας τρελάνει. 

Για παράδειγμα, πόσο κάνει μια μάσκα από αυτές που πρέπει να φοράμε όπου υπάρχει συνωστισμός; Οποιος έχει αγοράσει έστω και μία γνωρίζει ότι η τιμή της πλέον είναι στα 50 λεπτά, τόσο τη βρίσκεις σχεδόν σε όλα τα σουπερμάρκετ. Οποιος μάλιστα κάνει στοιχειωδώς μια αναζήτηση στο Google θα βρει μάσκες και με 25 λεπτά. Λογικό λοιπόν είναι ότι αν κάποιος ψωνίσει στη χονδρική πέντε, δέκα ή 50.000 μάσκες, η τιμή θα πέσει και άλλο.

Αυτό που είναι λογικό για όλους μας –ακόμη και για την αγορά που θεοποιούν οι νεοφιλελεύθεροι– δεν το θεωρεί λογικό η γενική γραμματέας… Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου. Αυτή λοιπόν που έφτιαξε όνομα στους ακροδεξιούς κύκλους με την προσπάθεια εξόντωσης του Βασίλη Δημάκη βρήκε «λογικό» να αποφασίσει την προμήθεια μασκών για τις φυλακές με τιμή… 75 και 80 λεπτά η μία! Για την ακρίβεια η… ανοιχτοχέρα γενική γραμματέας αποφάσισε την αγορά 270.000 μασκών με τιμή μονάδας 0,80 ευρώ και 60.000 με τιμή 0,75!

Δηλαδή, με απλά λόγια, το ελληνικό κράτος έχασε περίπου 180.000 ευρώ επειδή έτσι αποφάσισε η Σοφία Νικολάου. Και το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι οι παραγγελίες δόθηκαν σε εταιρεία που πουλάει… αμορτισέρ και σε μια άλλη που εμπορεύεται… χριστουγεννιάτικα είδη, προφανώς γιατί αυτές ξέρει και αυτές εμπιστεύεται η νεοφιλελεύθερη γενική γραμματέας.

Το ερώτημα είναι τι κάνουν όλοι αυτοί που θα έπρεπε να την ελέγχουν, από τον Χρυσοχοΐδη μέχρι τον Σκέρτσο και τον Γεραπετρίτη. Γιατί σφυρίζοντας αδιάφορα μας επιτρέπουν να αναρωτηθούμε αν είναι ένοχοι ή βλάκες. Και για να πω τη μαύρη αλήθεια, δεν τους έχω για βλάκες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter