Ένοχοι οι υπεύθυνοι για την υπόθεση Energa και Hellas Power – Αντιμετωπίζουν μέχρι και ισόβια

Ένοχοι οι υπεύθυνοι για την υπόθεση Energa και Hellas Power – Αντιμετωπίζουν μέχρι και ισόβια

Την ενοχή των δυο βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση ENERGA και HELLAS POWER, Βασίλη Μηλιώνη και Αριστείδη Φλώρου, για κακουργηματικές πράξεις αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας.

Αν δεν τους αναγνωριστεί ελαφρυντικό απειλούνται με ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, από τις πράξεις των κατηγορουμένων το ελληνικό δημόσιο υπέστη ζημία ύψους 152 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς οι Φλώρος και Μηλιώνης, ως εκπρόσωποι των δυο ιδιωτικών εταιρειών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ εισέπρατταν από το 2006 έως το 2011 από τους πελάτες τους τον ειδικό φόρο κατανάλωσης (ηλεκτρικής ενέργειας) και το τέλος ακίνητης περιουσίας, (τότε ΕΤΗΔΕ) δεν κατέβαλαν ποτέ τα χρήματα αυτά στα κρατικά ταμεία.

Το δικαστήριο μετά από εξονυχιστική διαδικασία έκρινε ενόχους 11 από τους συνολικά 19 κατηγορουμένους, ενώ η εισαγγελέας της έδρας εισηγήθηκε να απορριφθεί μερικώς το αίτημα των κατηγορουμένων για επιστροφή μέρος των χρημάτων που κατηγορούνται ότι υπεξαίρεσαν από το ελληνικό δημόσιο.

Ειδικότερα, η εισαγγελέας ζήτησε να γίνει δεκτό το αίτημα των κατηγορουμένων για επιστροφή χρημάτων μόνο ως προς το αδίκημα της λαθρεμπορίας και όχι της υπεξαίρεσης, όπως ζήτησαν οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι με την έναρξη της δίκης υποστήριξαν ότι δεσμεύονται να επιστρέψουν στο Δημόσιο 83 εκατομμύρια ευρώ από τα συνολικά 103 εκατομμύρια ευρώ, που, όπως υποστηρίζουν, διαθέτουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς

Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου :

Ένοχος για απλή συνέργεια σε υπεξαίρεση κρίθηκε ο Βασ. Μηλιώνης.

Ένοχοι για άμεση συνέργεια στο ίδιο αδίκημα κρίθηκαν οι Στ. Σιαφάκας και Αχ. Φλώρος.

Για συναυτουργία στην υπεξαίρεση ένοχοι κρίθηκαν οι Άρης Φλώρος και Ν. Δεκόλης.

-Για το αδίκημα της λαθρεμπορίας, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Αρ. Φλώρο, Στ. Σιαφάκα και Ν. Δεκόλη.

-Ένοχοι για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κρίθηκαν οι Αρης Φλώρος, Αχ. Φλώρος, Χρ. Σιαφάκας, Στ. Σιαφάκας, Ν.Δεκόλης καθώς και πέντε ακόμη κατηγορούμενοι.

ΟΙ υπόλοιποι οκτώ από τους 19 συνολικά κατηγορούμενους κρίθηκαν πλήρως αθώοι.   

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter