Ένοχος αλλά ελεύθερος ο 27χρονος πατροκτόνος της Ζακύνθου (video)

Ένοχος αλλά ελεύθερος ο 27χρονος πατροκτόνος της Ζακύνθου (video)

Ποινή κάθειρξης συνολικά 8 ετών επέβαλε το Δικαστήριο στον 27χρονο πατροκτονόνο, για τη δολοφονία, οπλοκατοχή και οπλοχρησία. Ωστόσο, το δικαστήριο, αργά το βράδυ της Παρασκευής, αποφάσισε ο 27χρονος Αλέξης να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο.

Σύμφωνα με την απόφαση, η ποινή είναι επτά χρόνια για τη δολοφονία και από έξι μήνες για οπλοκατοχή και οπλοχρησία. Από την ποινή θα αφαιρεθεί ο ένας χρόνος που ο 27χρονος ήταν προφυλακισμένος.

Μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών, θα βρεθεί ξανά στο σπίτι του, τη Δευτέρα

«Δικαιωθήκαμε» ήταν η πρώτη λέξη της μητέρας του 27χρονου Αλέξη βγαίνοντας, λίγο πριν τις 12 το βράδυ της Παρασκευής, από τα δικαστήρια της Πάτρας. Μετά από μία μαραθώνια ακροαματική διαδικασία ο πατροκτόνος της Ζακύνθου, αν και κρίθηκε ένοχος, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Πατρών αναγνώρισε στον 27χρονο που πυροβόλησε και σκότωσε με καραμπίνα τον πατέρα του στην Ζάκυνθο τον Μάιο του 2018, τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου, της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος απέναντι στον δράστη και το γεγονός ότι ομολόγησε την πράξη του, έχοντας μετέπειτα καλή συμπεριφορά. Επίσης κρίθηκε ένοχος για οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Το Δικαστήριο του επέβαλε συνολικά ποινή κάθειρξης οκτώ ετών, επτά χρόνια για δολοφονία του πατέρα του που συγχωνεύονται με την ποινή για οπλοκατοχή και οπλοχρησία, αποφάσισε όμως, να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, οι οποίοι είναι εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης από το Εφετείο.

Πηγή: thebest.gr, patrastimes.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter