Ένοχος για τρία κακουργήματα ο γιος του Τζο Μπάιντεν

Ένοχος για τρία κακουργήματα ο γιος του Τζο Μπάιντεν

Για τρία κακουργήματα κρίθηκε ένοχος ο γιος του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, Χάντερ, από δικαστήριο στην πολιτεία Ντέλαγουερ.

Το πρώτο αφορά σε ψευδή δήλωση απόκτησης πυροβόλου όπλου, το δεύτερο για ψευδή αίτηση καταγραφής στα αρχεία για την απόκτηση του όπλου και το τρίτο για παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, ο Χάντερ Μπάιντεν καταδικάστηκε για παραβίαση της ομοσπονδιακής νομοθεσίας περί όπλων, επειδή ανέφερε ψευδώς ότι δεν ήταν ενεργός χρήστης ναρκωτικών τη στιγμή που αγόρασε το όπλο.

Η δίκη του 54χρονου, που κράτησε μία εβδομάδα, χαρακτηρίστηκε από έντονα συναισθηματικές μαρτυρίες από μέλη της οικογένειας Μπάιντεν, οι οποίοι περιέγραψαν τον τρόπο ζωής του Χάντερ και τον εθισμό του στα ναρκωτικά από το 2015 έως το 2019.

Η απόφαση – «καταπέλτης» σε βάρος του, έρχεται λιγότερο από δύο εβδομάδες από την καταδίκη του Ντόναλντ Τραμπ, αντιπάλου του πατέρα του στις επερχόμενες αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ κρίθηκε ένοχος από δικαστήριο της Νέας Υόρκης για 34 κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, για παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων σε σχέση με τα χρήματα που δόθηκαν στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές του 2016.

Σημειώνεται, ότι σε άλλη υπόθεση ο Χάντερ Μπάιντεν κατηγορείται στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Λος Άντζελες για αποτυχία να πληρώσει φόρους για περισσότερα από 1,4 εκατομμύριο δολάρια σε εισόδημα για πολλά χρόνια. Για την υπόθεση αυτή πρόκειται να δικαστεί τον Σεπτέμβριο.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Τζο Μπάιντεν είχε δηλώσει πριν από μερικές μέρες, ότι δεν θα απένειμε χάρη στον γιο του Χάντερ, αν τελικά καταδικαζόταν.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC News, ο Μπάιντεν απάντησε «ναι» όταν ρωτήθηκε αν θα απέκλειε την πιθανότητα να απονείμει χάρη στον Χάντερ. Απάντησε επίσης «ναι» στην ερώτηση εάν θα δεχτεί το αποτέλεσμα της δίκης.

Διαβάστε επίσης:

Νέο σαμποτάζ από τον Σαρλ Μισέλ στην φον ντερ Λάιεν: Την αποκλείει από την άτυπη σύνοδο των ηγετών της ΕΕ

Κύπρος: Ανεξέλεγκτη πυρκαγιά στην Πάφο – Εκκενώθηκαν χωριά (Video)

Γαλλία: Πυρκαγιά στο ιστορικό ανάκτορο των Βερσαλλιών (Video)

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter