Ένοχος με ελαφρυντικά ο 27χρονος που σκότωσε τον πατέρα του στη Ζάκυνθο

Ένοχος με ελαφρυντικά ο 27χρονος που σκότωσε τον πατέρα του στη Ζάκυνθο

Ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, έκρινε, πριν από λίγη ώρα, το Μεικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Πατρών τον 27χρονο που πυροβόλησε και σκότωσε με καραμπίνα τον πατέρα του στην Ζάκυνθο, τον Μάιο του 2018. 

Σύμφωνα με το thebest.gr, το Δικαστήριο αναγνώρισε στον 27χρονο τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου, της συμπεριφοράς του θύματος απέναντι στον δράστη και το γεγονός ότι ομολόγησε την πράξη του κατά την απολογία του. Επίσης κρίθηκε ένοχος για οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Το Δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών. Επτά χρόνια για δολοφονία του πατέρα του και από 6 μήνες για οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Μετά την ανακοίνωση της ποινής ο 27χρονος επιστρέφει στη φυλακή.

Υπενθυμίζεται πως κατά την απολογία του ο 27χρονος είχε περιγράψει την κακοποίηση που δεχόταν τόσο ο ίδιος όσο και τα αδέλφια του από τον πατέρα τους, ενώ είχε υπογραμμίσει ότι, η κακοποίηση της 10χρονης αδελφής του ήταν το γεγονός που τον ώθησε στη δολοφονία. 

«Μου είχε πει «θα πηδ@ξω εγώ την αδελφή σου και όταν δε θα μπορώ θα την πηδ@ξεις εσύ. Συνέχιζε να με πιέζει, να του φέρω γυναίκα και συγκεκριμένα την αδελφή μου. Μου είπε πως αν δεν του την πάω, θα μας σκοτώσει όλους και τα μικρά παιδιά του και μετά θα αυτοκτονήσει. Τρελάθηκα και έγινε, ό,τι έγινε. Ο ίδιος ο πατέρας μου με ανάγκασε να φτάσω σ’ αυτό το σημείο», κατέθεσε χαρακτηριστικά ο 27χρονος. 

Πληροφορίες : thebest.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter